Följ oss

OBS, inaktiv information.

 

Det finns ett par sätt att följa oss när vi är ute i världen. Dels har vi en Spot som skickar iväg vår position via satellit och dels syns vi på Marinetraffic.com tack vare vår AIS (fram till Varberg använder vi en iphone-app istället). Dessutom har vi med en satellittelefon som vi kan ringa, maila och blogga från (även om det är svindyrt). Vi positionerar alla vår blogginlägg och det är de, tillsammans med Spotens positionsrapporter, som visas här på Segla.nu.

Skulle det vara så att vi inte syns till på ett par dygn så är det inga konstigheter. Tekniken kan som vanligt strula.

Följ oss via Spoten

När vi sätter igång vår Spot så rapporterar den vår position till denna sida. Dessa läser vi även in till kategorin Positionsrapporter här på Segla.nu och syns därmed i kartan i högerspalten.

 

Följ oss via AIS:en

Marinetraffic.com går det att följa de båtar som har en AIS och är tillräckligt nära en landbaserad AIS-mottagare. Om du söker på vårt MMSI nummer 265694080 hittar du oss så länge AIS:en är igång. Du kan även se vår sida på Marinetraffic.com.

 

Följ oss på Facebook

Facebook tror av någon konstig anledning att Segla.nu är spam och därför kan vi inte få in de coola funktioner som vi skulle vilja här på bloggen. Hur som helst går det att följa oss på ”S/y Aurora – seglar jorden runt”.