Squall

2012-12-29 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien Inga kommentarer

Hej!
Från och med idag kommer jag alltid att kunna säga ”…när jag stod och handstyrde ute på Atlanten efter ett regnoväder och vågorna sköljde över mig…”. Ungefär så var det imorse. Det började inatt med att Martin fick vårt första squall (lokala regnoväder med risk för hårda vindar som är vanliga runt ekvatorn) och han tog ner mesan och fock och väntade in stormen som dock uteblev. När jag vaknade så stod han med en handduk och badbrallor. Förmiddagen fortsatte med regn och alla tyckte att det var kallt även om termometern visade 29 grader. Vågorna har blivit mer gropiga igen och slår över relingen och skvätter ner de som är på däck eller i sittbrunnen. Detta hände nyss när hela besättningen satt i sittbrunnen och precis ätit middag. Daniel L och Amanda som satt under doghouse såg bra nöjda ut när resten svor över att bli dränkta i saltvatten.
Annars så har vi dragit tillbaka klockan två timmar och självklart hände det under min vakt så jag fick sitta fyra timmar istället för två. Men som vi säger ombord, ”vad ska man göra?”. Officiell båttid är nu UCT-4 dvs samma tidszon som i Karibien.
Vi har även lekt lekarna halv- och helhäxan (Amandas kompisar kanske vet vilken jag menar?), Galenpannna och att rabbla Europas länder.
Just nu visar ETA (beräknas ankomsttid) till Barbados någon gång på eftermiddagen på nyårsafton. Vi får se hur det går…
/Jakob

Kommentera