Vill DU segla hem Aurora?!

2016-01-29 av Sofie i Övrigt 9 kommentarer

Uppdatering 14/2

Vi har fått tillräckligt med svar och har nu en lista med besättningsalternativ att gå efter. Tack för hjälpen att dela informationen.

Uppdatering 8/2

Vi har fått massor av svar och tror oss kunna ordna en besättning för våren/sommaren 2016. Kan du tänka dig att seriöst delta från april-juli i år är du välkommen att höra av dig. Annars får vi tacka för din tid.

Uppdatering 2/2
Vi har fått många flera delningar på Facebook än väntat och många svar från intressenter för att segla hem Aurora. Vi har sammanställt ett dokument med lite mer information som håller på att mailas ut till alla som svarat. Det kommer att ta lite tid innan alla fått det. Håll till godo och fortsätt gärna att skicka in intresseanmälningar! Tack till alla som delat och skickat mail, vi hade aldrig trott att det skulle vara så här intressant 🙂

 

29/1

Hej!

Long time no see!!

Nu är vi är på jakt efter några personer som skulle vilja segla hem Aurora från Karibien till Sverige nu i vår eller nästa vinter. Eftersom vi numera är ”fast” i jobb här i Sverige så har vi inte tid att göra detta själva.

För er som är inne på vår sida för första gång kan jag berätta Aurora är en 39-fots ketchriggad stålbåt byggd -85, med watermaker, autopilot, en stor frys och allt annat som en långfärdsutrustad båt ska ha. Vi renoverade henne 2012 och seglade sedan från Sverige till Karibien där hon har legat sedan dess. Vi har varit där varje säsong och seglat några månader men skulle nu som sagt vilja få henne tillbaka till Sverige.

Vi ser gärna att du som är intresserad har vana av längre seglingar, eller att någon i din besättning har det. En rekommendation från oss är att ni är minst två, helst tre, som seglar. Ersättning för resa och övrig info kan vi diskutera närmare via mail/telefon.

Självklart finns det möjlighet att segla runt ett par månader i Karibien innan överfarten, eller om ni vill ta en avstickare till t.ex. Skottland innan ankomst till Sverige.

Mer information om båten och oss hittar du här på segla.nu. Maila jakob(snabel-a)naredi.nu vid intresse!

/Sofie, Jakob, Martin, Daniel x 2

9 kommentarer på blogginlägget

 1. gunnar skriver:

  kan bli en del motvind hem…går det att kryssa med båten…..kappseglar med en 40 fotare men inser att detta är något annat..seglat mkt kring azorerna och canaris med andra båtar.

  ser inget om vindroder…autopilot är jättebra men kräver en del ström….finns det separat generator…..
  har inga problem att få ihop två gastar…

  hör av dej/g

 2. Carsten skriver:

  Kunne evt. være intereseret i at sejle jeres båd hjem.
  Mvh.
  Carsten

 3. Göran Thybäck skriver:

  Om det blir aktuellt med hemsegling nästa vinter anmäler jag mitt intresse.
  Hälsn fr Göran Thybäck

 4. Sylvester skriver:

  Det låter jätteintressant. Jag har tid från och med 14 februari.

 5. Åsa Lindstedt skriver:

  Hej! Jag fick info om hemseglingen via en vän Katarina Bohm Hallqvist i Stockholm. Om seglingen blir i höst skulle jag eventuellt kunna. Jag har inte långseglare så, men har seglat sedan liten sommartid. Älskar segling och drömde om långsegling. Jag har även seglat instruktör på SXK skutor, ett tillfälle med Falken på ett Tall Ships Race. Har en väninna som är sjöofficer inom flottan + seglat som skeppsläkare Falken/ Ostindiefararen. Hon kan säkert oxå vara nyfiken. Jag förstår om ni redan fått full besättning via alla FBsvar, men hör gärna av er om ni behöver.
  Allt gott/
  Åsa Lindstedt
  47-årig sjukgymnast som älskar segling

 6. Stefan skriver:

  Hej!
  Jag är intresserad och vill gärna ta del av dokumentet ni sammanställt om att segla hem Aurora.
  Mvh,
  Stefan

 7. Josef skriver:

  Hej på er! Jag vet inte alls om detta är rätt forum men jag ställer min fråga ändå! Jag jobbar med familjer på äventyr och är på jakt efter en eller flera familjer som ska eller är ute och seglar kansek är det så att någon ska återvända hem till Sverige igen till sommaren efter en lång seglats? familjer på äventyr går på SVT och handlar om familjer som har lämnat eller ska lämna vardagen för sitt livs äventyr ute i vida världen. Hör gärna av er om intresse finns så ska jag föklara lite mer ingående! allt gott Josef

 8. Hej!
  Såklart jag vill . Kappseglar kölbåt med vänner mest. Inte mkt ensamseglare än.
  Ska försöka snabbt hitta lämpliga vänner som vill/ kan hänga på, eller tänk på mig om det behövs en till i ngt team. Lagar bra mat om inte annat! Har vvf-intyg, och snart en update- kurs i hårdvindssegling för havskappseglare.
  Har seglat Farr 30-VM som keyboard, , Gotland runt . HH -Skagen Race, samt en massa lokala Tjörn Runt, och Pater Noster, Marstrand Big Boat. Mestadels med IMX-40 som Pianist, Trim. Men även med kompisar i IF. Och en sejour som jungman på Ostindiefararen Gotheborg. Det var nästan bäst! 😉

  Har inte varit i Karibien sedan jag jobbade på cruiser där för Club Med i början på 80-talet. Skulle vara roligt att segla hem.
  Mvh Susanne

Kommentera