Om projektet

Uppdatering november 2014:

Vi tog oss genom Europa, över Atlanten och spenderade vintern och våren i Karibien. Sedan la vi upp Aurora i Trinidad över orkansäsongen, och nu under vintern och våren 2014 ska vi segla runt i Karibien utan brådska och besöka de öar vi uppskattade mest under 2013. Även vintern 2014-2015 blir det ”bara” Karibien och efter nästa orkansäsong blir det förmodligen till att segla hem Aurora till Sverige.

 

Uppdatering april 2016:

Det blev några säsonger i Karibien men snart är det dags att få hem Aurora till nordligare breddgrader! I maj kastar hon loss från Antigua med siktet inställt på Sverige. Besättningen är denna gång inte oss ägare, utan ett härligt gäng vi hittat efter att ha satt ut en annons på Facebook som blev delad över 5000 (!) gånger.

 

Uppdatering november 2018:
Aurora såldes till ett svenskt par i Köpenhamn. December – januari 2018 kapas dock bloggen av Sofie och används för att beskriva hennes andra Atlantensegling med en helt annat båt, s/y Barit.

_____________________________

Hej!

Vi heter Sofie Naredi, Jakob Naredi, Daniel Ljunggren, Martin Johansson och Daniel Johansson. På den här hemsidan tänkte vi berätta om vår världsomsegling. En ganska ovanlig idé som tog sin början på riktigt under sommaren 2010. Då skrev en jobbkollega till Sofie detta på Facebook:

 

… och sedan fanns ingen återvändo.

Jakob och Sofie är tillsammans sedan 12 år, så Jakob var given som en i besättningen. Dessutom hade han högsta nautiska kompetens (fartygsbefäl klass VIII). Genom annonser på internet tillkom även Daniel Ljunggren och tvillingbröderna Martin och Daniel Johansson. Under de två åren som förberedelserna har pågått (2010-2012) har många besättningsmedlemmar tillkommit och hoppat av. Och Erik, han som skrev på Facebook den där sommaren, lämnade oss för att ensamcykla i Asien.

En jakt på båt startade. Vi skannade internet efter lämpliga objekt. På grund av vår tajta budget föll de flesta båtar utanför ramarna, och däribland Aurora. En Ansö på 39 fot i stål. Men tiden gick och varje båt vi sett jämfördes med Aurora. När vi sedan fick ner priset så slog vi till. I mars 2012 skrevs kontraktet.

Samtidigt med båtjakt pågick även en ekonomisk jakt. Hur skulle vi ha råd att segla så långt och så länge? Lägenheter och ägodelar såldes, och åtskilliga övertidstimmar spenderades på jobbet.  Vi är ännu inte helt säkra på att vi har precis allt som krävs för att segla ett varv runt jorden.
Mycket kan hända.
Men vi ska i alla fall försöka.

 

Nothing will ever be attempted if all possible objections must first be overcome.
Samuel Johnson