Land i sikte!!!

2012-12-31 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien 2 kommentarer

Nu skymtar vi Barbados i fjärran och glädjen är på topp ombord!
Vi äri 30 nautiska mil från land och det var Martin som först skymtade en svart strimma precis när lunchen var uppäten.
Sofie har lovat ett längre blogginlägg när vi lägger till så ni får hålla tillgodo tills dess. Svar på några frågor som inkommit bjudet vi dock på.
Första aktivitet i land? Toabesök?
Blir väl att se om inklareringskontoret är öppet. Oavsett så blir aktivitet två att hitta en restaurang eller om vi blir jättesena bara något ställe att fira både det nya året och att vi äntligen kommit fram.
Vilken teknisk funktion har ni värdesatt mest?
Utan vår watermaker hade vi nog aldrig överlevt med tanke på att vi bara har 200 liter i vattentankar. Men autopiloten kommer förmodligen på en god andraplats. Några ombord svarade den andra kylen men jag anser att de är lite väl bortskämda…
Vad funkar sämst?
Vindgeneratorn gjorde att vi blev ett dygn sena från Las Palmas och därmed nästan missar nyår i land. Under resan har den snarare dragit el än att producera (pga av någon felkoppling).Förhoppningsvis får vi dock fart på den när vi kommer fram.
Mest överskattad pryl?
Handburna VHF:en har vi knappt fått användning av under överfarten och i natt la den av 🙁 De gånger vi använt den kunde vi lika gärna använt den fasta. Tidigare under resan har den dock varit riktigt bra! Sen har vi en Navtex ombord som vi aldrig använt sen vi lämnade Sverige.
Var bomlådan värd pengarna?
Ingen ombord vet vad bomlådan är? Menar ni de rostfria lådorna så har de varit grymma. Både att stå/sitta på och stuva grejer i. Menar ni blomlådor så har vi inga ombord 🙂
/Jakob

2 kommentarer på blogginlägget

  1. Henrik skriver:

    Snart Gott Nytt här i Sverige. Tur ni har tidsförskjutningen.

  2. Anna skriver:

    Gott nytt år !!!!!

Kommentera