Pepparkakshus

2012-12-23 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien 1 kommentar

Nu börjar det bli VARMT. Daniel J, Martin och Amanda har byggt ihop pepparkakshussatsen som vi fått i present. Det blev jättefint med vita Ahlgrens bilar på taket och en godisfisk påklistrad ovanför dörren. Att smälta socker för att få lim verkade inte vara det mest bekväma i den här hettan. Det är till och med så varmt ombord att sockret inte vill stelna riktigt.
Amanda har gjort en checklista inför julafton. Kl 15 är det t.ex. Kalle Anka som vi laddat ner innan vi åkte. Julmat som vi har sparat i kylens djupaste vrå är lax, köttbullar, sill, nubbe och julmust. Tack IKEA i Las Palmas och allas familjer! Eftersom vi får fisk varje dag (guldmakrill) så blir det nog lite av den varan på julafton. Vi försöker ständigt komma på nya sätt att servera fisken. Vi har gjort wraps och fisksoppa, men mest blir det smörstekt fisk med potatis eller sallad. Att dra upp en fisk, rensa och filéa, och äta den en timme senare till lunch är en fin lyx som man nog inte ska klaga på även om det kan bli lite trist med fisk varje dag.
Alla verkar få liten släng av solsting titt som tätt nu. Solen lyser starkt och det räcker med ett par timmar under strålarna så blir man helt matt. Idag tog jag en salttablett på 500 mg och drack massa vatten, det hjälpte hur bra som helst. Så nu tillhör dom, tillsammans med sjösjuketabletterna och anti-förstoppningstabletterna basapoteket ombord 🙂
Glöm inte att släpa er upp och lyssna på Vaken med P3 och P4 på julaftons morgon kl 05:40. Och för er inte så morgonpigga så finns det säkert att lyssna på i efterhand på nätet!
/Sofie

 

En kommentar på blogginlägget

  1. Maud Eskilsson skriver:

    Hej!
    Det verkar som om ni fått mycket julstämning ombord. Till och med pepparkakshus – det är mer en vad vi har!
    God jul och gott nytt år önskar vi er alla men framför allt Sofie och Jakob.
    Julkramar från oss alla i Västerås. Ps. Pappa hälsar. Ds

Kommentera