Vart ar vi pa vag?

2012-12-30 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien 2 kommentarer

På 10 poäng:
Vi lämnade de exotiska trädens stad för sätta kurs mot passad. I huvudstaden på vår destination spelas det ett taktiskt kortspel.
På 8 poäng:
Alla vägar bär mot innehållet i de cisterner som finns på vår destination. Samma vara hittar du även i den första tredjedelen av vårt resmål.
På 6 poäng:
Det du gör vid vita stränder och blått vatten består den andra tredjedelen av. Detta är något som kännetecknar vårt resmål även om de olympiska spelen som är sista delen aldrig gått av stapeln här.
På 4 poäng:
Elisabeth är drottning här, men då befinner vi oss varken i Storbritannien eller i västra Indien. Captain Jack Sparrow skulle åka hit om han valde den ostligaste ön i hans piratvatten.
På 2 poäng:
Bar, bad och (grill)os kännetecknar vårt mål.

Ja som ni säkert gissat (och som vi skrivit i tidigare blogginlägg) så är vi på väg mot Barbados 🙂 Vinden har varit lugn idag så nu är det återigen på håret om vi hinner fram innan nyår. Men det finns goda chanser iaf 🙂
Det har kommit lite meddelanden till telefonen med frågor och missförstånd. Så jag tänkte bena ut ett par av dem. Har ni några andra frågor om livet ombord, långsegling eller något man bara kan få svar på under en stjärnklar himmel på Atlanten? Skicka frågan som ett meddelande till oss så ska vi försöka besvara dem i nästa blogginlägg.
Några har skickat sms om att sträckan som vi hade kvar för ett par dagar sedan inte alls var lika lång som ostkusten i Sverige (tror det var i ett blogginlägg för tre dagar sedan). Centrimetrarna gick inte ihop. Svaret är att på en platt karta går det inte att jämföra ett avstånd i norra Europa med en sträcka nära ekvatorn. Prova att mäta på en jordglob så går det lättare eller dra upp en avståndslinje på google maps 😉
Det har även kommit en fråga om hur vi tränar ombord. Jag, Sofie, Gulan och Daniel L har mest tränat levern under denna överfart. Något som vi förhoppningvis kommer ha bättre nytta av än ren muskelkraft när vi kommer fram. Tvillingarna har dock släpat med sig en trampmaskin från Sverige och den har de tillsammans med Amanda stått på under sina vaktpass. Ett elastiskt gummiband och ett hjul med två handtag på, har tillsammans med armhävningar också bidragit till deras tappra träningsförsök. Trots detta lyckades de inte slå kaptenen i armbrytning häromkvällen… 🙂
Någon har också bett oss lägga upp vår position. Här kan vi rekommendera länken till vår SPOT uppe i högra hörnet här på segla.nu. Där får ni exakt position så länge batterierna i SPOT:en inte tagit slut (villket de gör ungefär var tredje dag).
Men som sagt, nu räknar vi med lite roliga frågor till telefonen! Så kan ni räkna med roliga svar 🙂
Hur ni skickar meddelanden hittar du också uppe i högra hörnet.
Jakob

2 kommentarer på blogginlägget

  1. Anna skriver:

    Vad trevligt, att ni får fira nyår på Barbados. Det har varit intresant att läsa er och Ultima thules blog på atlantöverfarten. Tack.
    Önskar er gott nytt år 2013!

  2. Henrik skriver:

    Nu är det spännande. Kommer ni fram. Kanske syns snart på AIS. Gott Nytt.

Kommentera