1:a dygnet

2012-12-10 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien Inga kommentarer

Nu har vi varit ute i ganska precis ett dygn och just nu seglar vi sydsydväst i knappa 5 knop. Även om det just nu går lite för långsamt så har vi faktiskt upplevt ett av de bästa seglingsdygnen sen vi lämnade Sverige. Lagom med vind från rätt håll och inte för mycket vågor 🙂 Stjärnhimlen i natt var också helt underbar trots att vi är mindre än ett dygn från land.
Vi har (äntligen) styrt upp vaktgång och matlagningsrutiner lite bättre (tack Gulan & Amanda!). Nu har alla fått varsin matdag då man är ansvarig för matlagning, disk och genomgång av vilka matvaror som börjar bli dåliga. Igår var det Daniel L som ni kanske såg på fotot i förra blogginlägget. Han serverade hamburgare till lunch, en mjuk pepparkaka till fika och en medelhavssoppa till middag.
Vakttiderna är också mer uppstyrda än tidigare. Vi går två timmar var, två gånger per dygn enligt en rullande schema. En gång i mörker och en gång i dagsljus. Den som ska vara byssa får sova hela natten mot den dag där det ska lagas mat men får avsluta matlagningsdagen med att gå vakt 22-24. En felavläsning gjorde dock att Gulan åkte på en extravakt igår eftermiddag medan Sofie slapp sin och min förflyttades två timmar.
Idag är det Martin som står för kokkonsterna. Till frukost blev det den redan traditionsenliga Auroragröten (gjord på fruktmussli) och just nu är han i full gång med att laga en lunch i form av tonfisksallad. Resten av besättningen håller just nu på med: Daniel x 2 försöker fiska, Sofie har precis kört ett fotspa, Amanda stöttar Martin och Gulan tar en tupplur.
Tack för meddelandena till telefonen! Vi ser dem men svarar inte. Over and out!
/Jakob

Kommentera