Bunkring av torrvaror

2018-11-26 av Sofie i Kanarieöarna - Karibien 2018 Inga kommentarer

Trots att jag förberedde mig på att det skulle vara varmt i båten när jag vaknade imorse så var det faktiskt ganska kallt. Ventilerna var öppna och det var väl runt 11-12 grader kl 08. Påslakanet med täcke i var ganska välbehövligt trots allt. Sen tog det sig under dagen och kom upp i 25-nånting så då kom shortsen fram.

Idag har riggkillar varit här och har bytt diamantstagen. Vi väntar också på nya vantskruvar som förhoppningsvis, om inte den kända karibieneffektiviteten slår till, ska komma på onsdag till Teneriffa så att de når oss på Gran Canaria på torsdag eller fredag. Vi vill ju komma iväg så snart som möjligt. Det planerade avfärdsdatumet i nuläget är satt till fredag den 30 november, om fyra dagar.

Samtidigt som riggarna var på vår båt under förmiddagen så kastade vår granne loss från kajen, en annan katamaran.
– Var ska ni?
– Till Karibien.
Det är ju en annan typ av segling för många som kastar loss här än vad man är van vid i Sverige…

Vi har gjort ett halvt misslyckat försök att fylla på gasolflaskor, men det var stängt. Vi har också åkt till IKEA och ätit köttbullar (abstinensen är stor efter två dagar utomlands…), men framförallt har vi matplanerat och handlat nästan alla torrvaror på Alcampo som ligger bredvid IKEA. Vi hittade inte allt där så det blir nog lite kompletteringshandling på någon annan affär. Färskvarorna köper vi när det börjar närma sig avfärd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att försöka undvika att få in kackerlackor i båten tar man t.ex. inte in skorna och tar bort allt papper kring konservburkar man köpt där ägg kan ligga, och skölja i vatten innan man tar ombord burkarna. Viktigt är dock att skriva med vattenfast penna på burken vad den innehåller innan man tar bort pappret, annars blir det gissningslek på Atlanten.

Kommentera