Fotbollsmatch på Union Island

2013-01-21 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 1 kommentar

Nu är besättningen samlad igen på Union Island. Jag och Jakob sov över hos Pontus som hade ett superfint hus precis vid stranden. På kvällen var vi på lokala restaurangen som var otroligt mysig med livemusik, god mat och trevligt folk.

Men det var dags att dra vidare, så vi flög tillsammans med 10 andra med ett propellerplan mellan Barbados och Union Island. Det tog en timme, och Daniel och Amanda mötte oss vid flygplatsen som bestod i en landningsbana och ett hus. Union Island är en liten ö i Grenadinerna som lockar kitesurfare och folk som vill njuta av den fina miljön. Det finns en huvudgata där de säljer frukt och grönsaker, ett par minimarkets och några små affärer som säljer allt möjligt. Två gånger varje dag landar planet här, och varje gång tror man att de ska köra rakt in i trädtopparna, men det går alltid väl.

Första kvällen var det fest utan dess like, vilket innebar att dagen därpå tillbringades i ett lite lugnare tempo. Efter en match med det lokala fotbollslaget fick vi en förfrågan om att spela en tävlingsmatch med dom. Så dagen efter satt det lappar över hela byn om att ”Sweden vs. Union Island” skulle spela match och att ”You can´t miss this one!” Vi sprayade Sverigetröjor, gick till planen i procession med lokala killen Mango som gick först och trummade och tutade. Vi spelade en hård match, och hade en hejarklack som bestod av byns turister som hade gemensamt att de bodde närmre Sverige än Karibien 🙂 Det andra laget hade fotbollsskor och var betydligt mer tränade än vi, men helt bakom flötet var vi ändå inte. Det slutade 9-4 till ön, så vi fick tyvärr inte höra vår nationalsång spelas. Efteråt gav representanten för skolan ett tal och tackade oss för att vi deltog i matchen. Vi hade med oss klockor från Paperwatch som vi gav bort till barnen, och det blev en rusning utan dess like. Så nu går alla byns barn runt med vita klockor på armarna.

Efter en dusch och en öl så käkade vi middag som tog så lång tid att få att vi nästan gick därifrån. Och då är vi ändå ganska vana vid Island time. Efter kanske 3,5 timmar kunde vi få gå därifrån och gå och lägga oss med viss träningsvärk.

Nu sitter vi på stamrestaurangen Big Citi och käkar en gratis frukost som tack för att vi hade tryckt deras logga på våra matchtröjor. Vi ska vara här i ca en vecka till, och sen stäva vidare mot Trinidad och karnivalen. Men mer om det senare.

En kommentar på blogginlägget

  1. Andrea H Mabasi skriver:

    skönt att läsa lite uppdatering men synd att ni inte vann. Sitter i jacka i lägenheten och fryser ihjäl och vill byta med er med en gång

Kommentera