Grenada tour

2014-02-06 av Sofie i Karibien 2013-2014 1 kommentar

Idag var stora guide-dagen! Mike (som vi, speciellt Jakob, känner gott vid det här laget), körde oss runt ön medan han berättade ALLT om Grenada på sitt härliga sätt. Det går inte annat än att älska honom. Vi fick en stor påse apelsiner av honom och imorrn kommer han med lite kryddor och hjälper Jakob att handla. ”Går det här att fixa Mike?” ”Yeah man!!” 🙂
Vi provsmakade romsorter (15 SEK för en halvliter 75% rom), besökte Grenadas chokladfabrik, fick lerinpackning, badade i vattenfall, var på muskotnötsfabriken och massa annat. Mari var lite åksjuk i början men blev bättre efter lunch. Vi fick sällskap av Anna och Anton, som seglade över Atlanten på sin bröllopsresa och ska stanna till september. Deras blogg finns här.

Mike lämnade av oss på Wall street (det finns 4 banker längs en tveksamt underhållen väg, därav namnet), där vi käkade middag från några killar och tjejer som stod och grillade. 10 EC för kyckling, grissvans, ribs, tonfisk eller majssoppa, dvs ca 25 SEK. Jättegott!

I hamnen ligger också en stor motoryacht, och jag och Mari gav oss iväg till marinans bar igår för att försöka få komma på efterfest på båten. Det fick vi inte, men vi pratade lite med besättningen. Det var bla 2 svenskar och en australiensare. Tydligen är det ganska hårt jobb. Ägaren, som är en kunglig shejk, är på båten några veckor per år, men besttningen på typ 15 personer jobbar varje dag hela året för att hålla båten i skick.

Annars har vi stött på en svensk tv-programledare som är med ett kompisgäng här, och duschat i karibiens lyxigaste duschar.

Imorrn är planen att vi ska dra vidare till Carriacou (lär mig aldrig hur det stavas), som ligger några timmar från Grenada (men tillhör Grenada). Där ska vi få några lyxstränder hade vi tänkt oss.

Tjing!

IMG_0407 IMG_0505 IMG_0490 IMG_0479 IMG_0475 IMG_0550 IMG_0461 IMG_0437 IMG_0543 IMG_0524 IMG_0617 IMG_0616 IMG_0591 IMG_0583 IMG_0566 IMG_0395 IMG_0387 IMG_0465

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar på blogginlägget

  1. Gud, vad trevliga bilder och t.o.m. Lillen med i bild. Be honom, när han fått tag i ny mobil att leverera nya numret. Annars vårlikt här hemma i Svedala. +4-6 senaste dagarna. Buskarna börjar redan visa ny utspruckna knoppar.
    Ha en god fortsättning på resan – önskar
    gamlingarna. F.d. Gnisten med sin Gun.P.s. Tks Sophie o Jakob, för intressant reseskildring. D.s.

Kommentera