Nu börjar slitet

2012-07-10 av Jakob i Före avresan Inga kommentarer

Nu är hela styrkan utom Sofie på plats i Stockholm och arbetar med Aurora inför avfärd. Det finns mycket att göra och det dyker hela tiden upp nya saker… Här kommer en liten bloggpost (tyvärr utan bilder) om vad som hänt idag och igår.

  • Daniel L och Martin har rivit ut onödiga sladdar och annat bråte ur motorrummet. De har håller även på och går igenom den befintliga elen och planerar för nyinstallation.
  • Daniel J har gått lös på rosten. I kättingboxen visade sig att det var mer gravrost än vi trodde så här får vi kanske problem. Vi har redan hackat ett litet hål ut genom skrovet som vi förhoppningsvis kan laga med kemisk metall.
  • Jag har fortsatt att göra rent dieseltankar och och de under durk är nu helt rena. Nu återstår bara att se hur vi ska kunna göra rent dagtanken som saknar manlucka.
  • Jag och Daniel J riggade även av storseglet och focken under kvällen. Vi har bestämt oss för att beställa en ny genua och segelmakaren hinner förhoppningsvis även med att gå igenom våra befintliga segel.
  • Jag har satt upp en skylt i aktern så att alla som går förbi hittar till bloggen.
  • Alla har hjälpts åt att bära upp durkar och bråte till ett förråd i land vilket ger något enklare arbetsförhållanden.

Vi har även fått in tillräckligt med pengar för att köpa nödraketer 🙂 Överskjutande belopp investeras i andra säkerhetsprodukter så det finns fortfarande möjlighet att bidra.

Efterlysning!

Om det är någon bloggläsare som inte vet vad de ska göra på semestern så har vi massor med arbetsuppgifter. Självklart bjuder vi tillbaka med gratis seglingstid som tack!

Kommentera