Redo för sjösättning?

2013-12-11 av Jakob i Karibien 2013-2014 1 kommentar

Jag tänkte precis skriva att ”nu är allt klart för sjösättning”, men det stämmer ju inte riktigt. Om någon timme ska jag måla ett sista lager bottenfärg på vissa delar av rodret och skäddan, och imorgon bitti vid åtta-tiden blir det lite vit sprayfärg på några små ställen på skrovsidorna. Sen klockan 11 åker Aurora förhoppningsvis i vattnet.

De senaste dagarna har jag kollat allt som har med motorn att göra, klättrat upp i masten för att plocka ner fallen, letat delar, plus massa andra saker på to-do-listan.

Mellow fortsätter med lackning ombord och just nu är det byssan, bordet i salongen och en dörr som är projekten. Mafia har kämpat på med målning, spackling, slipning och slutligen tvättning av utsidan av båten. Dessutom så har vi nu namnet Aurora prydligt på plats i fören (efter ett år av frågande om namn på båt, eller vilken båt som är Aurora).

Ikväll kom min kusin Olle hit tillsammans med kompisen Daniel. Vi har precis ätit varsin hamburgare och tagit ett par öl, trevligt med lite svenskt sällskap! På lördag har vi bokat färja till Tobago på morgonen och flyg hem på kvällen. Sen ska vi förhoppningsvis få se Trinidad någon dag också.

Så här ser det ut under båten IMG_0268 IMG_0270 IMG_0282 IMG_0294 IMG_0296  Mellow MafiaDaniel & Olle

En kommentar på blogginlägget

  1. Sofie skriver:

    Oj, vad fin texten blev!

Kommentera