Snart dags för uppläggning

2014-05-15 av Jakob i Karibien 2013-2014 3 kommentarer

Nu har vi seglat ner från Barbuda där vi låg i en och en halv vecka. Där bytte vi som sagt också besättning och fick med oss Jonathan, Johan och Madde. På Barbuda hann vi med att snorkla ett par gånger (såg både rocka och haj), måla halva däcket och en massa strandhäng. En dag tog vi en tur med Jalla för att se på grottor, besöka ett fågelreservat (vi såg tydligen någon fågel som bara finns på Barbuda) och på eftermiddagen fick vi besöka ett beachparty för en lokal politiker. Där bjöds vi på mat, öl och drinkar och en bra fest.

P1010089 P1010108 P1010105 P1010124 P1010132 P1010136bild 2 bild 3

Seglingen söderut till Antigua tog längre tid än beräknat. Till en början med blåste det lite motvind men enligt prognosen skulle den vända till vår fördel senare under dagen. Vad prognosen inte sagt var att vinden skulle dö helt under tre timmar mitt på dagen. Så där låg vi och guppade i vågorna och hoppades på vind. Johan gjorde en bedrift som lyckades laga mat under dessa förhållanden. Vinden kom till slut och under de sista timmarna såg vi återigen val som hoppade.

På vägen in i marinan vinkade vi till Fredrik (som seglade med oss tidigare under säsongen) som just satt segel för att korsa Atlanten. Han fick tidigare i år erbjudande om att segla med båten Holly Mae över Atlanten och lyckades (kanske mot alla odds) övertala sin chef om att få ledigt ytterligare en månad. Fredrik var även kurrir åt Cissi (som också seglat med tidigare) och vi fick en hel låda med blandade presenter. Allt från godis, till segelsömnadsnålar och spel. Tack återigen!

bild 1

I Antigua ligger vi nu i marina i Jolly Harbour. Det är här Aurora ska förvaras på land under orkansäsongen och hon lyfts nu på fredag. Madde och Johan har åkt vidare till Dominica men innan de åkte hann vi med ett biobesök och att rösta i EU-valet. Det tog lite tid att hitta till svenska konsulatet (som egentligen var en notarie). Hon som jobbade där visste inte riktigt vad valet var, och hade fått ”några kuvert” men eftersom att all information var på svenska visste hon inte riktigt vad hon skulle göra. Vi förstod i alla fall vad som stod och hur vi skulle göra. Så vi gick till Burger King där vi gjorde partiresearch och röstade. Sen fick vi leta upp St Johns postkontor där vi köpte frimärken och skickade iväg våra kuvert.

bild 5 bild 1 bild 2 bild 3

Nu har vi börjat förbereda Aurora för upptagning. Andra halvan av däck är målat, watermakern är konserverad och seglen av. Imorgon väntar oljebyte på dieselmotorn och konservering av utombordaren.

bild 4

3 kommentarer på blogginlägget

 1. Lokföraren skriver:

  Det verkar som ni haft en fin säsong. Jag klev på Costa Magica i La Romana, Dominikanska och for till Venedig. Min årliga Atlantresa. Bodde på ett hemsk hotell i Dominikanska, Guantanamo kallade jag det för.
  All the good guys inside, all the bad outside.
  Lyxigt och fullkomligt värdelöst.
  Hur blir det nästa säsong? Panamakanalen eller runt Hornet?
  Ska ni segla i Stockholm. Skeppsholmen?
  Ha det så gott hälsar Fåtöljseglaren.

 2. Lokföraren skriver:

  Cheeky Rifti, en yacht som varit på Antigua har försvunnit i Atlanten. Ni måste veta vilka dom är. Fyra man ombord. Alla engelsmän.
  Var försiktiga.

 3. Lokföraren skriver:

  Ny adress. Hoppas er sommar blir fin. Ser redan fram emot fler rapporter från Aurora. //Arne

Kommentera