Allt ar relativt

2012-12-28 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien 1 kommentar

Sen vi lämnade Las Palmas har jag försökt att låta bli att kolla på kartan för ofta. Avstånden och ”hur långt det är kvar” skulle bara kännas jobbigt. Exempelvis kollade jag en gång när det mentalt kändes som vi gjort hälften, och då visade det sig att vi bara gjort en tredjedel. Iofs har vi kollat vår position på sjökortet ett par gånger per dag men låtit bli att räkna för mycket. Senaste dagarna har iofs varit ett konstant räknande och trimmande för att se om vi hinner till Barbados till nyår eller inte. Vi får se, om vi inte hinner fram i tid är det möjligt att vi skippar Barbados och går direkt till Grenadinerna.
Hur som helst, idag kände jag för första gången att ”nu är det inte så långt kvar”. Om 3-4 dygn borde vi vara i höjd med Barbados 🙂 Sen drog jag upp samma avstånd på Östersjön och kunde konstatera att ”inte så långt kvar” motsvarar Ystad-Luleå. Så allt är väl relativt…
Annars har det inte hänt så mycket idag. Fågeln flög iväg någong gång mitt på dagen och jag och Gulan skrubbade bort fågelskit från däck. Vår nya frys/kyl slutade fungera och det visade sig vara en dåligt placerad kontakt som gått sönder. Martin och Daniel L fixade det iaf och nu går den igen.
Vi har även haft ett problem med hydralstyrningen som gjort att rodret inte gått att vinkla fullt ut åt babord. Detta fixades också ikväll efter att autopiloten inte klarat av att kompensera när båten velat gå upp i vind. På samma gång fick vi prova nödstyrningen och det är skönt att veta att den fungerar.
Jakob

En kommentar på blogginlägget

  1. Erik skriver:

    Tack för trevlig läsning, kommenterar inte alla inlägg jag läser. Skönt att veta att nödstyrningen fungerar :D. Ni hade ingen pre-sail checklist ;). God fortsättning!

Kommentera