Julafton del 2

2012-12-27 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien 2 kommentarer

Jakob: Jag försökte posta detta inlägg på juldagen men har inte fått någon bekräftelse på att det publicerats. Kanske för att jag testade att skicka med en bild? Provar igen och denna gång utan bild…

Hej, Amanda, eran julreporter här igen!
Har nog aldrig varit så svettig när jag tidigare år kollat på Kalle Anka. 37 grader under däck. Det blev iskall glögg och lussebullar och man kände lite lite julstämning.
Vid 18-tiden var det bestämt att ha fördrink på fördäck. Efter några hetsiga minuter med snabbuppfräshning i form av spannar vatten som juldusch, deo, parfym och finkläder var det dax för gruppfoto och drink. Anledningen till att det blev så hetsigt var att solen gick ner 18.15. Vi hann!
Sen var det dax för deltävling del 2 i sittbrunnen.
Citat-quiz med citat från resan (har blivit en del), knopstafett och trimtävling var de olika grenarna.
Trimtävlingen gick ut på att de båda lagen fick 4 minuter att få så mycket fart på båten som möjligt. Jakob, Daniel L och Martin fick börja. De höll kvar plattlensen och högsta uppmätta hastighet blev 7,1 knop. Men innan de lämnade över till det andra laget så saboterade de genom att släppa ut/surra fast vissa tampar. När sedan Daniel J, Sofie och Gulan skulle köra så fick de därför en långsam start med tanke på alla tampar som satt helt fel. Det bestämde sig att på endast 2 minuter lägga om till halvvind. Ett tappert försök men tyvärr kom de upp i 7,4 knop precis när tiden gått ut.
Som domare tyckte jag att lag 2 gjorde bäst ifrån sig så därför fick de 15 p och första endast 5. Jakob, Martin och Daniel L kammade i slutändan ändå hem tävlingen med så god marginal att deltävling 3 blev onödig.
Sedan var det dax för julbord. Det godaste tyckte jag var den iskalla julmusten och sillen. Man var liksom inte sugen på varm potatis och köttbullar i värmen. Vi hade nubbeprovning och sjöng säkert 10 visor.
Helt plötsligt kom tomten! Tyvärr var Martin uppe och fixade något på däck så han missade honom. Alla fick ett varsit paket som vi köpt åt varann. Samtliga innehöll chips, cola eller sprit.
Jag har lärt mig en del nya ord ombord på båten. Till exempel impeller, inverter och epirb. Tydligen hade jag sagt ”jag skulle lacka sönder om jag fick en impeller i julklapp”. Givetvis fick jag en gammal till den kära Volvo Penta motor vi har ombord med rimmet ”AV ALLT ATT DÖMMA, KOMMER DU MED DENNA OSS ALDRIG GLÖMMA”.
Konstigare, svettigare, roligare julafton får man leta efter!

/Amanda
Daniel J och Martin tar även chansen att här flika in:
När vi lämnade Sverige fick vi två paket; ett ifrån vår barndomsvän André och ett paket från våra kära kitevänner (vi vet att alla inte kitar men ni vet vilka ni är! :)). Bägge paketen skulle öppnas mitt på Atlanten, då mitten i princip sammanföll med tomtens arbetsdag så öppnade vi dessa när han var här!
Av André fick vi ett grymt bildspel innehållandes minnen ifrån våra barnsben till sommarn 2012.. räkna med att få förlänga det i framtiden 🙂
Till våra kitevänner vill vi bara säga; ni e så jäkla störtsköna vare sig ni har Absint i kroppen eller inte!!! 🙂 Vi fick ett USB-minne innehållandes filmer ifrån en minnesvärd födelsedagsfest i sommras (grattis än en gång Linda 😉 ) Under kvällen filmades det i smyg in hälsningar som vi trodde var riktade till Linda men visade sig vara till oss..ni fick oss fullständigt där! 🙂
Tack så jättemkt för era hälsningar, de värmer i värmen! 🙂
/Martin & Daniel

 

2 kommentarer på blogginlägget

  1. Kenneth skriver:

    Kollade på en segelbåt för ett tag sedan som hade varit i Karibien och Brasilien, där hade dom svetsat ett robust låsbart galler så dom kunde ha luckorna öppna på nätterna och få lite luft när dom sov. Kanske något att fundera på när det är över 40 grader i salongen. Hoppas ni hinner fram till nyårsafton, och då med många iskalla och mycket reggaemusic.
    Gott nytt år!

  2. Däck skriver:

    Vad spännande det låter! Och lite julstämning fick ni ju.

    God fortsättning!

Kommentera