Anteckningar från dagen

2012-09-05 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 5 kommentarer

De som sköter gästhamnen här är nog glada, för nu tvingas vi ju ligga här i flera dagar. Avgiften är iallafall human, 100 kr per dygn nedprutat och klart. Vi kan ju nästan åberopa nödhamn. Någon som vet om nödhamnar ska vara gratis?

Motorn startar fortfarande inte. Många goda tips har vi fått men inget verkar väcka det gröna vidundret till liv. Tommy ska komma imorrn igen med lite verktyg för att få loss startmotorn. Den sitter som berget och Jakob har redan svurit och klämt tummen i sina försök att få loss muttrarna.

En stor lyxmotorbåt har lagt sig bakom oss och alla fiskebåtarna. Vi har dock aldrig sett ägaren, bara killar med texten Crew på ryggen. Någon här säger att det är dykare som dyker på ett skeppsvrak härute. Samma person äger fiskebåten bakom oss. Den ser ut att vara beredd att ge sig ut imorgon med näten i ordning och vajande flaggor, men enligt ägaren så fiskade han länge lax med den innan han enligt ”bestämmelserna” behövde sluta. Nu jobbar han ideellt i SSRS och var en av dom som kom och bogserade in oss i förrgår.

Jag och Jakob gick samma vända idag, till ICA. På vägen hoppade vi i studsmatta. Och hälsade på korna igen. Den ena kon fattade tycke för mig och började klia sig mot min fleecetröja som nu bär en distinkt lukt av ko, föga förvånande. Vi sträckte fram lite gräs som vi plockat men den ville inte ha, istället slickade den min hand med sin långa sträva tunga.

Kroppkakor till middag. Med stekt sidfläsk. Kroppkakor var väl något man bara fick i skolan och aldrig åt hemma? Jakob äter hur som helst sina med varm mjölk och lingonsylt, jag äter med smält smör.

Nu stuvas det här inne. Allt SKA få plats, och vi SKA komma ihåg var vi lagt allt. Det är inte som när man städar hemma i sin lägenhet för att få plats med nya saker. Man står inte och väljer mellan att slänga gamla strumpor eller ett trasigt tennisracket. Här väljer man mellan hårborsten eller ett par (av tre) skor.

5 kommentarer på blogginlägget

 1. Björn Wernqvist skriver:

  Jackob. Har ni fått tippset att ge starmotorn en rejäl fetsmäll med en hammare. Har funkat för mig i nödsituation när mekaniken kärvat fast. Björn.

 2. Maria skriver:

  NK, har de stängt? Har det mesta man inte behöver

 3. Folke skriver:

  Sofie. Du är ju en strålande berättare. Fortsätt med det. Ni verkar uppleva Öland på precis rätt sätt. (Förmodligen finns det inte mycket mer att njuta av på Öland. Hi,Hi)

 4. Spena skriver:

  Åh myysigt! Är rikitgt avis på er ska ni veta! Kram

Kommentera