Motorn funkar igen!

2012-09-06 av Sofie i Sverige - Kanarieöarna 2 kommentarer

Idag kom Tommy tillbaka med startmotorn vi beställt. Vi kom överens om att det nog var den som krånglade, så Tommy lyckades få loss den gamla och in med den nya. Motorn gick inte igång på första försöket, men spann igång på andra. Nu startar den fint varje gång vi startar. Även om det sved i plånboken så hade det nog inte varit billigare någon annanstans (om nu inte Danne hade lyckats smörja upp den gamla). Tack till Tommy som hjälpte oss och låg och funderade ut lösningar på nätterna 🙂

Nu har vi ett annat problem, och det är vindarna. Det kommer att blåsa okej idag fram till ikväll men från imorgon så blir det 10 sekundmeter med 13-15 i byarna. Tyvärr är det ju såhär när vi är sena, vi borde egentligen ha lämnat Sverige för länge sen. Vi är lite bekymrade att komma så pass sent till Biscaya också. Vi har stuvat och surrat idag (vi har lärt oss från nattseglingen), och har precis ätit uppvärmd spaghetti och köttfärssås. Nu har vi tänkt att ge oss iväg igen, och vi väljer att gå runt Ölands norra udde för att gå på insidan istället. Finns fler gästhamnar där och större möjlighet till hjälp om det skulle behövas. Planen är att inatt ligga i Byxelkrok.

Wish us luck!

PS: Till resten av besättningen: Det gäller att ni står färdiga i startgroparna för det blir ett väldigt kort stopp i Helsingborg/Varberg om vi inte ska bli helt inblåsta i Sverige!

2 kommentarer på blogginlägget

  1. Maria skriver:

    låt besättningen få hjälp söderut med grejor, o sig själva

  2. Pelle skriver:

    Kollade er mekaniker att belasta startbatteriet (för ni har väl ett separat antar jag?). Även om batteriet verkar vara fräscht om man ser till voltantalet så kan det dö totalt så fort det belastas.

Kommentera