Atlanten, here we come

2012-12-08 av Sofie i Bilder, Kanarieöarna - Karibien 4 kommentarer

Nu avslutas ett kapitel i www.segla.nu, och det är kategorin Sverige-Kanarieöarna. Nu är det Kanarieöarna-Karibien som gäller. För imorrn tänkte vi ge oss av över Atlanten, där vi kommer att fira jul och komma fram lagom till nyår om allt går according to plan. Sen kan överfarten ta längre tid än 20-någonting-dagar, men det är inte något vi kan göra så mycket åt. Mat har vi iallafall för betydligt längre tid än så. De senaste dagarna har vi bockat av våra listor och försökt göra vårt bästa för att inte lägga till fler punkter. Nu börjar vi närma oss men vi har några timmar kvar innan båten är färdig för Atlantsegling. Finnarna på grannbåten Ultima Thule tänker också sticka imorrn och ska liksom oss ta en provsegling ner till sydliga hörnet av Gran Canaria för att kolla riggen och lite annat innan man ger sig iväg på riktigt.

I högra hörnet på denna sida finns en liten ruta med kontaktinfo. Där finns en länk till vår SPOT-sida där ni kan se vår position. AIS:en (marinetraffic) kommer ni bara att se i ett dygn ungefär. Ni kan skicka sms till vår satellittelefon. Väderprognoser är vi inte lika beroende av som tidigare då vi fått igång vårt system att få ner dom själva.
Sveriges radio (Vaken med P3 och P4) kommer förmodligen att ringa och prata med oss under överfarten, men vi vet inte vilken dag.

Efter ungefär två veckor i Las Palmas kan vi bjuda på några tips:

– En billig och välsorterad marknad finns i korsningen Calle Barcelona/Calle Galicia.
– Närmaste postkontor (från marinan sett) är korsningen Paseo de Cayetano de Lugo/Calle de Matias Padrón.
– Lilla marinan/katamaranmarinan är bra (och billigare) för de som behöver reparera mm. på båten. På den bryggan kan man vara lite ”stökig”, medan man får tillsägelser i den stora marinan.
Marinakontoret har jäkligt långa väntetider (iallafall under vår vistelse), så se till att betala rätt antal dagar från början du tänkt stanna, annars får du sitta i en två-timmarskö för att göra det i efterhand.
–  I gamla stan (till vänster sett från marinan) finns en stor shoppinggata (Calle Triana) där bland annat H&M finns. Taxi dit kostar 3-4 euro. Att gå tar 20 minuter.
– Om man behöver köpa eller sy tyg så finns El kilo de Travieso på Calle Travieso. De kan inte ett ord engelska men är billiga och har stort utbud. Vi sydde upp två slingerkojer hos dom för 18 euro.
– Om man ligger i lilla marinan och behöver någon typ av trä så kan man fråga båtbyggarna intill. De hjälper gärna till, speciellt om man är tjej 🙂
– Bada inte på den närmaste stranden, där släpper de ankrade båtarna ut sina toatankar (baserat på baderfarenhet). Turligt nog finns det iallafall duschar 🙂
El corte ingles är en butikskedja som kör matvarorna till båten. Där tänkte vi handla först men det var alldeles för dyrt. Vi hyrde en bil och handlade istället på ett stort varuhus bredvid IKEA utanför stan. Hiperdino ligger till vänster från marinan (fem minuter att gå) har också utkörning men de har mindre utbud.
Restaurangerna vid marinan tycker jag är ganska prisvärda och har generellt väldigt god mat i jämförelse med andra marinaområden vi varit i. Däremot finns billigare (och dyrare) alternativ längre in i stan.
– På Sailors bar i marinan träffas svenska seglare varje fredag.
– Om du har gasflaskor med svensk koppling så är det omöjligt att fylla på dom här. Gör det istället i Cascais i Portugal och köp eventuellt de blå camping gaz-flaskorna här för att ha under överfarten.

En lista av detta slag är ju alltid subjektiv men förhoppningsvis kan den hjälpa nån!

Om 20+ dagar är vi i Karibien!! Wish us luck och håll tummarna! 🙂

 

4 kommentarer på blogginlägget

 1. Andrea H Mabasi skriver:

  tummen upp för er!

 2. Folke skriver:

  ( Y ) (Y)(Y)

 3. Gudrun skriver:

  God tur, Sofie og co. Det blir vel litt rart å feire jul på havet, helt isolert fra familie og venner. Har dere radio/telefon contakt med dem kanskje?
  God Jul og lykke til!

 4. Caroline Söderholm skriver:

  God jul till er alla! vi tänker på er lite varje dag och hoppas att atlantseglatsen blir en härlig upplevelse! Kram Ninni

Kommentera