Rustning inför avfärd

2012-12-08 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien 1 kommentar

Om detta blogginlägg dyker upp på segla.nu så innebär det att vi kommer att kunna blogga från Atlanten 🙂 Vi testar nämligen att blogga från skeppsdatorn som kopplas upp via vår satellittelefon. (Det fungerade inte på första försöket igår, därför är denna inlägg ett dygn sent)
Igår inhandlades (nästan) all mat inför seglingen. Det som är kvar är frukter och grönsaker plus ev. något att fylla upp utymmet i vår nyinköpta frys med. Tre stora kundvagnar fulla med konserver, torrsoppor, mussli (till gröt, havregryn fanns inte), kött, mjölk, ost, m.m.
Idag har Gulan och Amanda fortsatt med maten i form av stuvning och planering. Jag har suttit vid en dator och fixat med bloggen (så att vi kan uppdatera från Atlanten), försäkringar, sjökort m.m. Sofie har monterat slingerkojer, Daniel L har servat motorn, Martin och Daniel J har hängt i mesanen för att få upp vindgeneratorn. Fullt ös dvs!
Vi är ännu inte helt klara för att sticka. Men alla vill iväg och planen är att lätta från Las Palmas och ta oss till södra delan av ön och på vägen testa rigg (nyinställd), mesan (nyinköpt), och gästande besättning (nya för Aurora). Imorgon eftermiddag siktar vi på, men det måste det flyta på sjukt bra för att vi ska klara det.
/Jakob

En kommentar på blogginlägget

  1. Andrea H Mabasi skriver:

    jag kan läsa 🙂

Kommentera