Att packa inför en atlantöverfart

2018-11-25 av Sofie i Kanarieöarna - Karibien 2018 Inga kommentarer

Imorrn åker vi! Ja inte över Atlanten alltså utan med flyg från Arlanda till Las Palmas på Gran Canaria. Har haft en att-göra-lista på telefonen sedan några månader med saker jag måste hinna fixa och vad jag ska packa, som har blivit längre och längre med tiden och som nått sitt crescendo idag. Har till och med haft en sån ångest över att öppna den där listan att jag försökt undvika den, som att den skulle blivit kortare av sig själv 🙂

Packningen hemma tog sju timmar och jag har fortfarande panik över att jag glömt något viktigt. Det är tur att vi har ungefär en vecka i Las Palmas innan vi seglar iväg så att det finns möjlighet att komplettera. Annars är det ju lite speciellt att packa till någonting där man inte har möjlighet att kompletteringshandla när man väl gett sig iväg. På Atlanten finns det ingen linsvätska att köpa exempelvis. Åratal av segling i svenska vatten har lärt mig att hårspray är grejen för mig. Mitt hår är världens tunnaste och flyger runt i vinden trots tofs, keps är lite för varmt på Atlanten/i Karibien. Jag och vår inneboende Alex var och köpte hårspray för några dagar sedan. Det slutade med att vi köpte tre olika att prova ut hemma eftersom jag behövde ha med mig den med absolut mest strongest hold. Man kan nämligen inte lita på att det står 5/5 på flaskan.

Ett par grejer har jag uppdaterat sedan förra seglingen. Torrschampo t.ex. Vilken grej det är! Och ansiktsmasker! Minns att man letade efter kul grejer att göra på Atlanten. Fixa saker med båten, navigera och laga mat är ju de ständiga sysslorna men när man är ledig är det kul att göra något annat än att läsa böcker, läsa böcker, läsa böcker och lyssna på…ljudböcker, och podcasts.

Apropå podcasts så har jag laddat ner en hel del såna till mobilen. Och fixat offline-listor på Spotify. Minns år 2012; jag hade laddat ner några befintliga spellistor och tänkte att jag bara behövde de låtar som jag brukade lyssna på hemma. Nä. Stämde inte alls. Någon lag säger tydligen att om man inte kan få något, då är det precis det man vill ha. Som lakrits och Kalles kaviar utomlands typ. Den här gången ska jag inte göra samma misstag och har alltså laddat ner de märkligaste av spellistor 🙂

Förra varvet i Karibien koketterade jag med att jag bara tog med mig två par strumpor. Ett par att flyga dit i, och ett par att åka hem i. Den här gången är det lite annorlunda. Dels är vi en vecka på Kanarieöarna innan, och senaste väderleksprognosen visar inte direkt på något kanonväder, runt 15 grader. Och vi kommer också att tillbringa två dagar i ett vintrigt New York innan vi flyger hem till Sverige igen. Det blev fyra par strumpor tillslut.

Lite kul är att s/y Barit som jag ska segla med ligger i precis samma del av marinan som vår gamla båt s/y Aurora gjorde 2012 när vi låg i Las Palmas inför vår överfart. Gulan lät hälsa på Facebook att vi kommer att känna igen oss, förutom att den dassiga containern med duschar har bytts ut mot… en ny container med duschar! 🙂 År 2012 gjorde sig sjumanna-besättningen på Aurora känd för att hänga upp alla sina nytvättade kläder på tork runt hela marinan. Det var en hel del kläder…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

s/y Aurora i marinan i Las Palmas december 2012

Kläder ja.
Fyra par strumpor skrev jag om. En massa bikinidelar. Sju t-shirts/linnen. Två längre linneskjortor. Ett par flipflops. En tröja. Ett par jeans. Tre shorts. En himla massa elektronik. Kameror. Laddare. Dator. Filmer till datorn. Eftersom det är 1. ont om plats på en långsegelbåt, och 2: svårt att ladda grejer pga batterierna och få eluttag, kan man inte riktigt tänka som när man packar för en vanlig semester.
Tre stora väskor och två handbagage blev det tillslut. Men en del är ju Jakobs, han ska vara med på Kanarieöarna och hjälpa oss handla och förbereda oss och sen åker han hem till Sverige igen för att återkomma till Karibien i slutet av december.

År 2012 satt jag på Auroras däck och slog in paket för att skicka till Sverige. Nu har jag fixat det innan. Det var en del av stressen också, att behöva handla julklappar så tidigt. Men otroligt skönt att det är gjort.

Vi ses igen med rapport från Las Palmas och s/y Barit! 🙂

Kommentera