Aurora på land

2012-07-24 av Jakob i Före avresan Inga kommentarer

I förra veckan upptäckte vi lite säkerhetsbrister på Aurora. Inget roligt när vi har en tight tidsplan inför avfärd men vi hade inget annat val än att ta upp henne. Det var inte den lättaste uppgiften att hitta en varv som kunde ta sig an detta mitt i industrisemestern, men på Mälarvarvet ställde de gärna upp trots att de verkar ha väldigt mycket att göra.

Så i söndags körde jag och Daniel L henne från Skeppsholmen, via hammarbyslussen, till Långholmen. Med oss hade vi Lena och Eva som ställde upp som sällskap och hjälp vid slussning. Stort tack!


Framme vid Mälarvarvet i söndags eftermiddag.

Igår morse åkte sedan Aurora upp och underhållsarbetet satte igång direkt.


På väg upp i slipen.


Aurora uppe på land.

Igår eftermiddag fick vi reda på att ett av fartygen som jobbar med Citybanan i Stockholm behövde åka upp akut och ta vår plats. Så i morse åkte Aurora ner i vattnet igen. Men förhoppningsvis kommer hon upp igen redan imorgon eller i slutet av veckan.

Efter vad som hänt så kan vi konstatera att tidsplanen vi satt upp inte håller på långa vägar. Men förhoppningsvis kan vi bli klara med allt nödvändigt och sen får vi ta det sista längs vägen (vi lär ändå få ligga och vänta på ”rätt” vindar).

Annars har vi beställt två nya försegel samt ett trysail från Gransegel och lämnat in resten för översyn. Vi hade egentligen inte råd med dessa men insåg någonstans att vi inte kommer att klara ett varv utan. Genuan blåste ju sönder i påskas och det verkade som att focken var någon decimeter för lång (förmodligen därför den strulade med att rulla in i Ystad).

Kommentera