Vindgeneratorn har anlänt!

2012-07-27 av Sofie i Före avresan Inga kommentarer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har vi en vindgenerator också. Åtskilliga researchtimmar har gått åt till att välja mellan alla olika modeller. Billig och ev. dålig? Dyr och kanske också dålig? Tysta blad? Anpassad för sjön? Snabb igångsättning? Snabb avstängning? Strömalstring? osv.

Tack vare ett finskt företag, www.reps.fi, sved det inte lika mycket i vår budget som det kunde ha gjort. Nu har vi iallafall en Air Breeze Marine, av de bästa vindgeneratorerna  för fritidsbåtar som finns på marknaden, och det känns skönt. Förhoppningsvis brakar den inte ihop de första dagarna… Nu återstår ”bara” montering, och även om vi vet att vi ska ha den i mesanmasten så är vi inte helt på det klara med exakt hur vi ska få den att sitta kvar där.

Uppdatering återkommer vi till, både gällande montering och funktion.

Annars ligger Aurora fortfarande på Mälarvarvet och åker upp och ner i vattnet som en jojo eftersom andra båtar också behöver dockan. Rostknackning och lagning pågår för fullt. För mig (Sofie) har jag två pass kvar som sjuksköterska på akuten på Huddinge sjukhus innan jag på söndag ger min sista dos Furix och sajnar off!

Kommentera