Avfärd: kaaanske onsdag?

2012-08-25 av Sofie i Bilder, Före avresan 6 kommentarer

Ja, inte mycket nytt att rapportera. Bröderna har kommit upp igen och Daniel L åkte hem till Göteborg igår. Honom kommer vi se igen när vi påbörjat seglingen och kommer ner till södra Sverige. Han har kämpat med förpiken och nu är strukturen klar. Det innebär att vi kan stuva in grejer där och inte ha sönder isoleringen.

Ett tips som jag läste för några månader sedan på en långseglarsajt (kommer tyvärr inte ihåg vem som skrev det), är att måla båtens genomföringar i en annan färg än skrovet. I vårt fall vita som ni kan se på bilden nedan. Det gör att det blir mycket lättare att hitta genomföringen om man behöver dyka ner.

Vi vågar knappt säga när vi planerar att åka, men nytt prel.datum är nu på onsdag. Det betyder att det förhoppningsvis inte blir om 3 veckor, men helt säker på att det blir onsdag och inte torsdag är svårt att sia om.

På bild nedan ser ni också vår nya genua. Vi var ute och tog en provtur i förrgår, och vi gjorde 6 knop på bara genuan och då blåste det knappt. Härligt att ett nytt segel gör så mycket för farten!

6 kommentarer på blogginlägget

 1. Spena skriver:

  Jeeej! Det verkar som att allt detta har gjort att Jakob och Daniel J har kommit varandra väldigt nära… 😉 Om nu inte bilden är arrangerad!
  Bra jobbat, hörrni!

 2. Ulla skriver:

  Vi håller tummarna för att ni kommer iväg innan det blir alltför mycket höstrusk. Själv ligger vi (Loupan)stilla i Bayona i Spanien och har motorproblem. Vi har det rätt skönt ändå, men hoppas kunna fortsätta mot Portugal under nästa vecka. Segla försiktigt!

 3. Ulla skriver:

  Njaaa, skulle nog inte riktigt vilja byta om sanningen ska fram 🙂

Kommentera