Bottom Bay

2013-01-04 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 8 kommentarer

Nu borde Aurora kommit fram till Union Island. Om det vet vi intet, men vi vet att jag, Jakob och Gulan var på den hittills bästa stranden vi varit på ever. Crane beach på Barbados ska ju vara en av världens tio bästa stränder, men bredvid den ligger Bottom beach, och där är man nästan helt själv. Inga vattenskotrar eller WIFI så långt ögat kan nå. Att komma dit är lite tricky. Vi tog bussen mot Sam Lord´s castle som gick från St Lawrence Gap. Det tog 45 minuter och kostade en US-dollar. Bussen körde i en rasande fart förbi kolonialhus, sockerplantager och turkosa villor med New Orleans-verandor och vid slutstationen fanns en liten supermarket och en matvagn där vi beställde baked pork med ris. Därifrån tog det ca 20 minuter att gå nerför backen till Bottom Bay. Vi var kanske ett sällskap av tre som var där, förutom Hollywood, the coconut man. Han och hans kusin sålde kokosnötter, rom punch, några armband och hade tio solstolar som de hyrde ut. De var födda i byn bredvid stranden, levde runt stranden, jobbade på stranden och hade aldrig lämnat Barbados. När koksnötterna tog slut klättrade han upp i trädet och plockade fler. När Jakob och Gulan var och badade så kom han fram till mig och försökte få mig att bli hans älskarinna (”Your husband doesnt need to know anything!”) och sälja på mig marijuana men jag avböjde.

Stranden var fantastisk! Däremot var vågorna väldigt stora och de varnade för att simma ut långt i havet. Det var det dock inte tal om, eftersom det var i princip omöjligt att komma ut längre än 50 meter pga de brytande vågorna. När vi skulle hem kom vi överens om att Hollywood skulle köra oss eftersom vi inte gärna ville gå hela uppförsbacken till bussen och vänta på en buss som vi inte visste när den skulle komma. För 60 Barbados-dollar (ca 200 kr) fick vi en resa i en skumpig bil utan säkerhetsbälten, hög reggaemusik och två armband. Väl i bilen bestämde vi också att han skulle plocka upp oss vid vårt guest house imorrn kl 10 och köra runt oss till några sevärdheter som t.ex. ett vattenfall. Kvällen ska avslutas i Oistin där det är fisk- och hummerkväll från kl 18.

Här kommer lite bilder från dagen.

8 kommentarer på blogginlägget

 1. Erik Hjalmarson skriver:

  Det ser inte ut att gå ngn nød på er! Hærligt!

 2. Lokföraren skriver:

  Hej. Låter skönt. Ser på AISen att Tom Hanks ligger med sin grandiosa gamla Yacht norr om Union is. Den syntes i ”Mamma Mia filmen”
  Varför har ni delat upp er? Inte för jag har med det att göra. Bara nyfiken.

  • Sofie skriver:

   Tror du Tom Hanks är ombord? 🙂 Vi kommer att vara här så länge att vi kan vara lite där vi vill. Gulan ska åka från barbados om några dagar och jag och Jakob kände att vi ville ha lite tid för oss själva.

 3. Bilder var fantastiska. Vilken upplevelse – man blir faktiskt avundsjuk. Annars soligt, har pa Solkusten +5 idag. Ser fram emot inkopplingen på natet. Ha de, norskt tema. + TC 73 Gun o Bengan

 4. Fredrik Medin skriver:

  Vem vill ha asurblåtthav, palmer och kokosnötsdrinkar. När man kan vara hemma i Sverige i kyla, mörker och ha influensa….. Nej jag är inte avundsjuk…. Kanske lite avundsjuk då… 😉

  Ha det gott
  Mvh Fredrik

 5. Spena skriver:

  FYYY FAAAAN VAD UNDERBART!!!! Gah! Så jävla avis så det finns inte!! 🙂
  Puss

Kommentera