Cuxhaven

2012-10-09 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 12 kommentarer

Nu är vi i Cuxhaven!
Det var en lätt slussning ut från Kielkanalen, vi väntade lite utanför slussen innan vi kunde glida in och lägga till vid flytbryggorna. Sedan stängdes portarna och vi steg några decimeter. Nu är det byebye till Östersjön och Kattegatt och hej till Atlanten.
De tre timmarna i floden Elbe till Cuxhaven gick dock lite trögare. Vi hade tajmat så att vi hade medström (och tur var väl det, annars hade vi backat trots fullt motorpåslag i värsta fall) men det blåste på sin in i h-e, och i byarna var det nog upp mot 20 sekundmeter. Vinden blåste bort skummet från vågtopparna och stänket över båten kändes som hagel i ansiktet.
Men! Vi kom fram, och nu ligger vi i citymarinan. På jakt efter försenad lunch så upptäckte vi att varenda matställe i den här stan har stängt när det inte är ”mattider” enligt gamla mått mätt. Det fick bli en sillmacka från en husvagn, och tillslut hittade vi ändå ett köpcentrum där det fanns McDonalds OCH internet! Dessutom fanns det segelmakare och båttillbehörsaffär på vägen, så där har vi varit och snackat med segelmakaren om vårt mesansegel som vi ska lämna in imorrn.
Troligen drar vi härifrån i övermorrn. Vi får se hur vädret artar sig.

12 kommentarer på blogginlägget

 1. Henrik skriver:

  så härligt, att få komma iväg. Ni får berätta hur många eller få båtar ni ser i hamnarna.

 2. Folke skriver:

  Ah. Så skönt att höra med mesanen. Då håller vi tummarna för en supersnabb lösning.

 3. Arne Spennare, Lokföraren skriver:

  Hej i Cuxhaven. Såg att ni gjorde sällskap med en annan liknande båt från Kilekanalen till Cuxen. Hoppas vädret bättrar sig och att lågtrycken kunde gå lite längre norrut så ni slipper motvinden. Njut av livet. A,

 4. Pontus skriver:

  Med stort intresse läser jag vad du skriver Sofie.

 5. Pontus skriver:

  …och nu hittade jag er på AIS:en, lyckades inte sist.

 6. conny dahlin skriver:

  Hej, nice! då ska ni prova öl och cocktails på die kiste där på andra sidan den blå bron! seglmakaren borde ni nämna att jag var där, han var trevlig och jag var där en del och sydde upp storsegelkapell och fix på genua, han kanske ger rabatt vem vet!:)

  kör hårt men safe, jag längtar till att se er här nere och jag längtar efter eran engelskakanal historia i october/november 🙂 ju jävligare det är där uppe desto skönare är det att ta av sig dubbelt ullunderställ och googles! jag lova! hälsningar från corralejo +33c:)

 7. Miriam skriver:

  Härligt! Håller fortfarande tummarna!

 8. Håkan skriver:

  Hej!
  Skickar en hälsning från Kroatien där vi har lite varmare i vatten o luft.
  följer er på lånad dator men kan idag inte hitta er på ais en.verkar som ni har nv vindar som kanske funkar att segla på.
  Jobba på,vi är med er.
  Kramar (varma!)

  Håkan o ingrid

 9. Lena Väisänen skriver:

  Härligt att ni nu äntligen kommit en bit på väg. Synd med alla detaljer som knasar. Nu får vi tro att det inte blåser allt för mycket utan att ni ska komma ner mot Canarieholmarna och värmen helskinnade. Lycka till!!! 🙂

 10. Kjell skriver:

  Vi följer resa och önskar er all lycka!
  Njut av livet!

  Kjell&Inge

 11. Bosse & Ingrid skriver:

  Skönt att ni äntligen!!!! är på väg mot värmen. Lycka till på färden, vi följer er på nätet och tänker på er.
  Bosse & Ingrid

 12. Sofie skriver:

  Jag hinner inte svara er alla var och en, men tack så jättemycket för alla kommentarer! Vi läser allt! <3

Kommentera