Rendsburg

2012-10-07 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 13 kommentarer

Äntligen internet! Vi står vid en stor väg i mörkret med datorn på en soptunna 🙂

Vi skildes från Varberg torsdagen den fjärde oktober. Även om jag och Jakob hade lämnat Stockholm tidigare och på det sättet redan börjat vår segling, så kändes losskastningen från Varberg som den riktiga starten.

Vi stävade mot Kiel, för att ta Kielkanalen och slippa Nordssjöns beryktade vågor. Eftersom vi kanske är de sista långseglarna i år att dra från Sverige så är vi väl medvetna om den ganska tuffa seglingen som väntar innan vi kan slappna av på Las Palmas. Trots det så är gunget och motvinden och regnet inte roligt när man väl är i det. Vi körde tretimmars-vakter med överlappning, så t.ex. Daniel började 1,5 h, sen satt jag med honom i 1,5 h. Sedan gick Daniel av och väckte Martin som satt 1,5 h med mig osv. Eftersom vår autopilot inte ville starta när vi seglat från Varberg, så var det nödvändigt att gå två och två (Vårt sjökort ligger på datorn som står på navigationsbordet inne i båten). Sista dagen skörade tyvärr vårt gamla mesansegel i underliket i en ofrivillig gipp. I två dagar och två nätter seglade vi från Sverige, genom Danmark och till Kiel, där vi la till i stiltje i en gästhamn. Vi möttes av två tyskar som berättade om staden och gav oss deras gästhamnskort, vilket gav oss tillträde till toaletter och duschar i deras klubbstuga. Det var skönt att duscha, men tyvärr var inte utrymmet städat på kanske två månader. Spindlar och spindelnät hängde i klasar i taket och shamporester och hår låg ingrott på golvet. Tydligen var tjejduschen bättre än killduschen, så Danne, Daniel och Martin duschade på tjejernas.

På kvällen drog samma killar iväg för att utforska stan, och kom hem kl 05. De hade det tydligen mycket trevligt, men det är ett mirakel att de kunde gå upp kl 08 och vara vakna tills vi lagt till här i Rendsburg. Slussningen in i Kielkanalen gick bra, vi (eller jag) hade väntat mig en stark ström och stor höjning av vattennivån, men det var bara någon decimeter. Imorrn ska vi ge oss av igen och lägga oss precis innan slussen ut mot Elbe.

Vädret är kallt, regningt och blåsigt, men vi tuffar på!

13 kommentarer på blogginlägget

 1. Frida skriver:

  Superbra jobbat av er! Härligt att se att ni är på väg 😀

 2. Miriam skriver:

  Vad härligt att ni kommit iväg ”på riktigt”, som sagt, hoppas vädergudarna är med er nu. Själva drar vi till Italien (med flyg då) för några dagars vandring mellan vingårdar i Valpollicella, Italien.

  Miriam

 3. Ylva skriver:

  Åh, vad roligt att se att ni är iväg!! Heja på nu!
  Men vem behöver en ren dusch? Ni ska ju segla – inte tvätta er 😉 Kram!

 4. Folke skriver:

  Blir det ny messan från Stockholm nu då? Kan väl bli svårt att hålla båten snäll annars?

 5. Arne Spennare, Lokföraren skriver:

  Gu,va, kul. Härligt att se era bilder och en med Gorch Foch i bakgrunden. Vackert. Ser att ni ligger bredvid ett av Europas fina lyxyachtsvarv. Dom gör örlogsbåtar också där i Rendsburg. Nu verkar Aurora ha accepterat sina nya ägare och tillsammans blir det säkert fina äventyr. Jag tror och hoppas att ni från Elbe får en fin resa till solen.

 6. Maria skriver:

  segla väl.

 7. Erik skriver:

  Härlig läsning! Stockholm har satt på sig höstdräkt och tidiga morgnar ligger frosten. Just nu är det vackert men om två veckor är det nog mörkt och grått. Lycka till nu och ta hand om varandra!

 8. Arne Spennare, Lokföraren skriver:

  Hi igen. Såg att ni mötte ett Cypriotiskt fartyg med namnet Aurora i Kielkanalen kl 12.25 den 8 okt. Känns som detta ger er extra stor lycka på er resa. Man ska vara vidskeplig till sjöss och med en mix av respekt. A.

 9. Behåll luvor & varmare kläder på att litet tag till bara…snart möter ni behagligare klimat!
  Hoppas allt ”flyter på” på planerat 🙂
  Sköt om er

 10. Maria skriver:

  Antar att ni får se lite av Brunnsbuttel nu. Nordsjön verkar inte vara på den bästa sidan

 11. MrOla skriver:

  Härligt!
  Ser på AIS:en att ni är igenom kanalen och snart möter ”Amiral Jakob”.

 12. Andrea H Mabasi skriver:

  Fick email från Marine traffic att ni är vid Cuxhaven, glädjer mig men var försiktigti sträckan som kommer. Jag hejjar på att ni kommer ner så fort och tryggt så möjligt.

 13. Frasse skriver:

  Hej!

  Här kommer en vädersight som brukar vara användbar.

  MVH
  Frasse
  http://weather.noaa.gov/fax/marsh.shtml

Kommentera