En vecka på Green island

2015-04-08 av Jakob i Karibien 2014-2015 Inga kommentarer

Daniel klarade sin Yachtmaster och för att fira det seglade vi upp till Green island förra veckan. Vi hade glömt att det skulle bli påsk utan märkte det när folk började skriva om påskledigt på facebook 🙂 Således hade vi glömt påskmat, fjädrar och allt annat som hör påsken till. Inte för att det finns något sådant att köpa här men iaf…

Dagarna på Green island spenderades på kitea och mest ta det lugnt. Daniel körde en hel del och jag fick några lektioner av honom. Kom upp några meter men skulle nog behövt ett par dagar till.

daniel_jakob_i_dinge

En kväll blev vi inbjudna till Johan och Lisselott på Korinth från Västerås. De har hittat sitt paradis och lever drömmen på Green island. Jag fick en rundtur i deras egenbyggda båt och man förstår att de seglat jorden runt en gång innan de började bygga denna. Små smarta detaljer överallt! Vi blev bjudna på lasagne och det var en av de godaste måltiderna på länge.

På påskafton dog vinden nästan helt. Det blev ingen kite men vi passade på att ta en snorkelutflykt där vi såg haj, rocka, en massa flyttång och en del småfisk.

rocka_green_island

På påskafton fick vi en anledning att bjuda tillbaka. Problemet är att vi knappt hade något gott att bjuda på. Men vi grävde i frysen och hittade kycklingfilé, vi grävde i kylen och hittade ett paket grädde och vi grävde bland konserverna och hittade krossade tomater. Perfekt för en kyckling stroganoff 🙂

jakob_daniel_lisselott_johan

På påskdagen var det meningen att vi skulle åkt tillbaka till Falmouth men vinden var fortfarande helt död. Så det blev till att vänta till på måndagen. Det blev säsongens sista segling eftersom vi nu lägger upp båten på Antigua.

sista_seglingen_2015

Väl framme gick vi för att hitta lunch men eftersom att allt är stängt annandag påsk såg det länge mörkt ut. Men efter ett tips hittade vi något som liknade svensk midsommar lite. En nyslagen äng där det serverades mat, dricka, kakor, m.m. från olika tält. Plus karibisk musik i (som vanligt) alldeles för hög volym. (Ingen midsommarstång, det var nog mer det nyslagna gräset som skapade känslan)

karibisk_mat

Nu jobbar vi på för fullt med att förbereda båten för upptagning. Imorgon bitti åker Aurora upp och sen väntar ytterligare några dagar med fixande på land. Igår fick vi se en film som Ricardo gjort från hans besök tidigare under säsongen. Riktigt roligt att se! Imorgon dyker den upp här på bloggen så titta tillbaka då!

Kommentera