Idag har jag jobbat på superyacht

2015-03-30 av Jakob i Karibien 2014-2015 Inga kommentarer

I fredags blev Curtis (en av Daniels gamla kurskamrater) erbjuden jobb på en superyacht över helgen. Den ordinarie fasta besättningen ville vara lediga och någon måste hela tiden gå vakt ombord. Curtis tog jobbet igår, men eftersom att han åkte tillbaka till London imorse, blev jag erbjuden att ta söndagens pass. En cool grej att prova på tänkte jag och lite påfyllning av (den nästan tomma) spargrisen skadar aldrig.

IMG_3667.JPG

Så igårkväll fick jag en genomgång av båten och dess alarmsystem. De har alla båtens system uppkopplade via datorer och instruktionen var: ring om du får fire alarm eller bilge alarm. Dvs om det läcker eller brinner. Annars skulle det bara vara att kvittera alarmet så ser de det på kvällen när de är tillbaka.

IMG_3695.JPG
Kontrollrummet

Curtis hade fått i uppgift att putsa lite rostfritt på däck, men satt mer än halva dagen och kollade på film. Perfekt tänkte jag, betalt för att få sitta inne i ACn. Men sån tur hade inte jag… Dammtorka hela maskinrummet, städa under motorn och gör rent tre oljetråg. Då var det inget litet maskinrum heller, typ stort som hela Aurora och enda stället ombord utan AC. För mina vänner som seglat Shamrock kan jag bara meddela att det var som en nio timmar lång Shamrock storstädning (för er som inte seglat Shamrock, tipsa alla 16-20 åringar ni känner, det bästa man kan göra på sommaren! Länk).

IMG_3671.JPG IMG_3677.JPGIMG_3669.JPG

Som tur var fick jag låna en högtalare så jag kunde spela musik och lyssna på podcast hela dagen.

IMG_3668.JPG
Bara märkesgrejer ombord
Lunch och dricka ingick. Fanns färdiglagad mat i kylen av restaurangklass. För 18 us$ i timmen ska jag ändå inte klaga. Kul att prova på 🙂
IMG_3689.JPG
Från fördäck

IMG_3672.JPG
Självklart ismaskin
IMG_3690.JPG
Byssan lite lyxigare än Aurora

 

IMG_3697.JPG

 

Kommentera