Falkenberg

2012-09-15 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 4 kommentarer

Samma natt som jag skrev det förra inlägget så bar det av igen, mot Varberg. Vi beslutade oss för att köra två timmar mot Falsterbokanalen för att där vänta in att kanalen skulle öppna kl 06. Det gick utan missöden, dock var jag så oerhört trött när vi skulle upp kl 05:30. Toppar lätt listan över livets tröttaste tillfällen!

Vi körde vidare uppåt, och gjorde ett pit stop i Helsingborg för att tanka. Där mötte brorsorna oss tillsammans med deras familj och några kompisar. Kul att träffa alla! Vi drog dock snabbt vidare eftersom en kulingvarning var utfärdad senare under natten. Vi beräknade att vi skulle vara framme i Bua kl 04. När vi seglat på uppåt med fock och mesan i mörkret så började det blåsa på mer och mer. Rapporterna talade om upp emot 17 sekundmeter och då bestämde vi oss för att gå in i Falkenberg istället för att fortsätta till Bua. Det var precisionsarbete att komma innanför stenpirarna eftersom vi länsade i hög fart  med ganska mycket svängningar fram och tillbaka, men vi kom in och lyckades ta oss till en kajplats trots vind, vågor och ström. När vi lagt för- och akterända och för- och akterspring så la jag mig på bryggan och Danne som hade varit sjösjuk under natten hade lovat att han skulle kyssa marken när han kom iland så det gjorde han också 🙂
Hela natten så slet vågorna, vinden och strömmen i båten. I efterhand var det nog rätt beslut att gå in i hamn lite tidigare än att fortsätta till Varberg.
På natten efter att vi lagt till så diskuterades möjligheten att ta Aurora på släp och köra henne nerför Europa och förbi Biscaya, och lägga henne i en marina någonstans i Spanien. Det var för några ögonblick mycket lockande, men skulle nog döda hela vår budget. Dessutom måste vi då masta av, och det tror jag inte att det är någon som orkar…

Igår kom Dannes pappa Håkan för att fortsätta hjälpa oss med toan. Kanske kan vi använda samma dörr in till toautrymmet som in till det som var ursprungliga toan. Svårt att förklara, men vi kanske lägger ut en ritning över hur Aurora ser ut på insidan för att ni ska kunna föreställa er vad vi skriver om.

På kvällen kom mina föräldrar och jag åkte till deras hotell för att ta en välbehövlig dusch och käka middag. Duschar, vilken underskattad lyx! Det är ganska påfrestande att inte ha vare sig dusch, toa eller rinnande vatten ombord, men inom kort ska vi iallafall ha toa och vatten. Vi har dragit upp en duschslang till däck så den kan man också använda. Det är ju lite kallt att duscha ute i 15 grader och 15 sekundmeter men vill man bli fin får man lida pin! Vi har också en svart duschsäck som vi kan hänga upp på däck, och så kan man ju duscha på de flesta marinorna.

Martin och Daniel har nu flyttat ut ur sin lägenhet och bor nu alltså också i båten. Det är minst sagt lite trångt just nu pga alla renoveringar men sen när vi fått undan allt så kommer det kännas bättre.
Apropå brorsorna så har de designat rostfria lådor med lock till aktern där det tidigare suttit trälådor. Det gör att vi får två extra sittplatser där bak och massa mer utrymme. Kitesurfingfreaks som de är så har de också fixat en låda på fördäck där livflotten tidigare var monterad, så att de får med sig all utrustning till kiten.

Igår var också dagen då jag och Jakob har varit tillsammans i 10 år. Den firades inte speciellt, men ikväll tänkte vi åka till Jakobs föräldrars sommarstuga som ligger utanför Falkenberg och komma undan båten lite.

Idag har det hur som helst varit full rulle. Jag, Jakob, Daniel, Martin, Danne, Dannes brorsa Tobias och Håkan har alla varit ombord och bidragit med jobb. Mina föräldrar körde mig till Ica så jag kunde handla. Diskbaljor inhandlades, så att vi också kan diska på däck och inte bara i båten.

Än så länge är vi inblåsta här, men troligen blir det lite bättre imorrn. Då seglar vi nog upp till Bua så att blir det närmre för Håkan att ta sig till oss.

4 kommentarer på blogginlägget

 1. Maria skriver:

  Natten ni körde – såg vi på MT att en sjöräddningsbåt var utanför Falkenberg o vände. Men ni var längre ut då. Falkenberg är lättare än Bua att ta sig in i blåsigt väder. Så ni valde helt rätt.

 2. erica skriver:

  Hej låter som ni har det blåsigt där ute. jag och min pojkvän håller på att planera för en liknande resa och undrar hur länge ni ska vara i Varberg och vilken hamn, vi har båten där nere och hade varit roligt att hälsa på er och se hur ni har det och hur det går för er.
  mvh
  Erica

  • Sofie skriver:

   Hej! Vi kommer att åka till varberg idag, men vet inte vilken hamn. Kolla på bloggen sen!

Kommentera