Förpiken isolerad!

2012-08-20 av Sofie i Före avresan Inga kommentarer

Igår åkte bröderna Johansson hem och kvar lämnades jag, Jakob och Danne åt vårt öde i stålgruvan. Danne har iallafall isolerat färdigt förpiken, vi saknar bara lite lim som Jakob är och köper nu. Jag och Jakob stångades med vår tempurmadrass under gårdagskvällen. Vi köpte den på superrea för ett halvår sedan och nu var det dags att skära till den för att passa i dubbelkojen i aktern. Det gick fint med den nyinköpta isoleringskniven, men det var en helt annan femma att få på överdraget igen. Trots att vi skurit ner den så tog det kanske en halvtimme i det där ganska begränsade utrymmet utan ståhöjd att klämma in madrassen i överdraget.
Jag har också fixat stuvnät längs väggarna. Det arbetet fortsätter.

Sen har vi pluggat på lite. Tydligen ska gästflaggan flyga på styrbordssidan (om man samtidigt flyger klubbflaggor), och alltid högre än den svenska flaggan. Om man hissar svenska flaggan på akterstaget betyder det tydligen att man har ett lik ombord. Eftersom vårt stålskrov kan klassas som ett lik så är det alltså helt i sin ordning 🙂

För övrigt har vi tagit paus i pytt-i-panna (efter att i princip ha ätit det till frukost, lunch och middag i en vecka) och kör nu thai-gryta (gjord på grytbas som vi fått sponsrat av Pulsen i Flemingsberg). Någon korv och ägg har också smygit sig in, men våra maträtter skiljer sig inte så mycket åt.

Kommentera