Första veckan – jul och gäster

2014-12-28 av Jakob i Karibien 2014-2015 Inga kommentarer

Fredagen den 19 december kunde vi äntligen sjösätta Aurora. Det största projektet inför sjösättningen var att fixa propelleraxeln som strulat sen vi köpte båten. Den fixades i Sverige innan avfärd men strulade igen för ett år sedan. I princip rev vi nu ut allt igen för att förstå hur det fungerade och tack vara Rodahl Marin kunde vi få tag på ritningar över systemet. Nu har vi förstått att det är ett oljesmort (och inte fett- som alla tidigare sagt) system och med nya packningar/lager verkar det fungera toppen! Tur att ingenjören Daniel var med och att han orkade mecka en vecka. Marcus Hansson (från Rodahl Marin) ska också ha ett stort tack, utan han hade vi aldrig fått ihop det!

Sjösättning Jolly Harbour

Sjösättning Jolly Harbour

På eftermiddagen samma fredag anlände även säsongens första gäster till Aurora. Jonas, Jonas, Anton och Martine. Vi hade kört 12-timmarspass för att få båten i sjön men inte blivit helt klara med att skifta från ”working-mode” till ”cruising-mode”. Så efter att på fredagskvällen fått igång motorn lades lördagen åt städning, stuvning och bunkring.

På söndagsmorgonen gick vi upp med solen klockan 6.00 och tuffade för motor från Jolly Harbour till English Harbour. På kvällen blev det Sherley Heights med liveband och party. Dagen efter var det återigen dags att gå upp med solen för att segla upp till green island där vi kom att tillbringa ett par dagar. Vi firade jul tillsammans med Marianna och Björn på Fröken IV. Inget julbord men mycket snaps och festmåltid i form av tacos.

Sherley Heights

Sherley Heights

Kitesurfningen levde inte riktigt upp till Anton och Martines förväntningar så på juldagen bestämde de sig för att flyga vidare till British Virgin Islands för att se om det var bättre där. Trist för oss, men vi hade kul så länge de var ombord.

Istället seglade vi till en by som hette Parham på Antiguas nordsida. Hade guideboken skrivit att det mest var en gammal båtkyrkogård hade vi nog aldrig åkt dit. Men det var kul ett tag. Istället tog vi bussen in till St Johns på annandag jul och hamnade mitt i en folkfest. En lastbil med högtalare rullade sakta genom stan medan folk dansade bakom. Tydligen var det premiärministern som ”sponsrade” kalaset för det ropades ut flera gånger. Av allt att dömma var vi de enda icke-antiguanska personerna som deltog 🙂

Gatufest i St Johns

Gatufest i St Johns

Igår seglade vi till St Johns där vi ligger nu. Karibisk ”storstad” inpå knuten men vattnet luktar illa. Ikväll ska vi försöka ta oss till bion för lite AC och underhållning. Imorgon blir det att segla till Jolly Harbour och på tisdag mot Falmouth där vi även planerat att fira nyår.

Aurora i St Johns

Aurora i St Johns

Kommentera