Grenada!

2013-03-01 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 Inga kommentarer

Så vi lämnade Trinidad och Chaguaramas i förrgår och fick faktiskt en ganska jobbig seglats. Den tog ca 20 timmar och vi körde tvåtimmarsvakter. Mycket sömn blev det inte. Ibland är man glad att man har stålbåt. När båten ”hoppar upp” med fören och smäller ner igen så känns det som att hela båten går itu. Men det gör den inte såklart. Jag och Jakob som slängde ut orginalmadrassen för ett tag sedan har nu bara en tempurmadrass på 7 cm och far fram och tillbaka i hela sängen när det gungar. Den är för mjuk och hal. Det gick alltså inte att ligga i akterkojen, utan det fick bli salongen.

Storluckan var inte riktigt stängd heller så Jakob fick några hinkar saltvatten över sig när han försökte sova.

 

När vi kom fram ankrade vi, klarerade in och åkte in till huvudstaden S:t George´s. Det var inte så mycket att se av det lilla vi såg, men vi gjorde ingen stor tour. Nu är vi iallafall tillbaka på valutan East Caribbean Dollar som även Union Island har. Idag var Jakob inne i stan och köpte kontantkort och letade rätt på en bra och billig island tour-guide. Jag och Daniel stannade på båten och körde bajstanksrengöring med maskindiskmedel och kokande vatten. Hur bra det funkade vet vi ej, men vi hade heller inget stopp innan.

 

Nu på kvällen körde vi runt till de tre andra svenska båtarna som är här; Miss My, Elin och Odessa. Vi kom fram till att vi hade träffat Miss My i Stockholm innan vi åkte (långseglarvärlden är liten!) och killarna på Odessa som var i vår ålder hänger med oss imorrn på ö-turen. Sedan såg vi på film (Argo) på De big fish, en restaurang som har en dingebrygga att lägga sig vid.

Nu sitter alla med datorerna (sorgligt nog?) på däck i det stjärnklara mörkret och hör svagt ett steel band spela på någon restaurang i land. Det är kanske 30 grader men vinden gör att det känns som 25. Skönt.

Mot sängen! För att orka med vattenfall, Grenada chocolate factory, rum destillery och allt annat som vi ska se imorrn. Hejs!

Kommentera