Mot Grenada!

2013-02-26 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 1 kommentar

Nu har vi varit här i Chaguaramas i…eh…. ja jag vet inte hur länge men längre än två veckor iallafall. Vi har checkat ut från marinan och immigrations och nu väntar en inte så rolig seglats till Grenada om man får tro andra seglare. Vi tjuvlyssnade på en amerikan som pratade i telefon häromdagen: ”He´s been around the world a couple of times, and he´s saying that the sailing between Trinidad and Grenada is the worst thing he has ever done.”
Puh… så vi håller tummarna och hoppas att vind och strömmar är med oss och att de pirater vi hört om inte visar sig.

 

Vistelsen i Trinidad/Tobago har varit fantastisk! Pool och en bra dusch har varit lyx som vi inte är så bortskämda med. Vi har känt oss säkra i marinan, men vi har undvikit att vara ute sent på kvällarna i stan. I tidningen varje morgon får vi rapporter om mord, misshandel, trafikolyckor och våldtäkter och as we speak är mordsiffran för 2013 nu uppe i 77 personer. Och då bor det bara en miljon här (Tobago inräknat, som är en lugn ö men ingår i samma stat).

Igår träffade vi långseglarkändisen Lars Hässler som seglat runt jorden massor av gånger och skrivit böcker. Vi käkade och satt vid poolen, drack GT och snackade. Mycket trevligt. Vår bok fick vi signerad också 🙂

 

Vi hörs på Grenada! Om vi kommer ihåg att sätta på Spot:en så borde ni kunna se vår position där. Länk finns här på hemsidan.

photo3

En kommentar på blogginlägget

  1. Det är inte så märkvärdigt. Vi har seglat ett 10-tal ggr mellan Trinidad och Grenada och aldrig haft det speciellt besvärligt. Det gäller bara att välja rätt tillfälle, det verkar det vara de närmsta dagarna.

Kommentera