Iväg! …och tillbaka :(

2012-08-31 av Jakob i Bilder, Före avresan, Sverige - Kanarieöarna Inga kommentarer

Strax efter 14 idag kastade vi loss från Skeppsholmen en och en halv timme sena. Vi hade kört på med stuvning av båten till sex i morse och sedan sovit till tio. Allt fick inte riktigt plats så det är fortfarande lite rörigt ombord. Jag ser dock en stor potential i att få plats med allt om vi packar lite smartare (och slänger en del).

Hur som helst, efter att ha kastat loss brände vi mot Danvikstullsbron för att hinna med öppningen 14.30. Med oss hade jag och Sofie, Sofies brorsa Per och hans tjej Sabina. När vi körde förbi Beckholmen kände jag hur det luktade bränt och sprang ner för att kolla motorn. I motorrummet var det en vit dimma av rök och jag förstod ganska snabbt att kylvattnet kokat. Vi stängde av motorn och Sofie fick instruera Sabina (som aldrig seglat) i segelsättning samtidigt som vi snabbt drev mot Beckholmen. Genuan kom upp och på den kunde vi sedan segla tillbaka mot Skeppsholmen. Djurgårdsfärjan tutade på oss och tyckte nog att vi var idioter som seglade mitt i Stockholms hamn, men jag kan kontra med att de visade på minst lika dåligt sjömanskap genom att inte svara på vhf:en. Hur som helst fendrade vi ut styrbordsidan för kung och fosterland och Sofies första tilläggning med Aurora fick bli för segel (dvs utan motor). Allt gick över förväntan och nu ligger vi tryggt förtöjda utanpå skolfartyget Lova.

Under kvällen har jag och Daniel Johansson både bytt impeller till vattenpumpen och vattenlåset som sitter efter motorn (har säkert något tjusigt namn). Vi kunde efter mycket testande även konstatera att dagens fel förmodligen berodde på att locket till sjövattenintagsfiltret inte slöt helt tätt, något som nu är åtgärdat. Förhoppningsvis lättar vi från Skeppsholmen igen imorgon förmiddag. Nu måste jag sova, godnatt!

Foto: Sabina Trysén

Kommentera