Jobba på lyxyacht?

2015-03-15 av Sofie i Karibien 2014-2015 Inga kommentarer

Nu är snart semestern över för min (Sofie) del. Jag och Jakob bor två nätter på ett hotell vid Hodges bay på Antiguas nordsida. På tisdag flyger jag hem till Sverige igen via London. När vi skulle ta dingen till land med alla väskor imorse så ville inte dingemotorn starta. Daniel skruvade isär åbäket men inget hjälpte, den gick igång men stannade lika fort igen. Vi har ju en mindre utombordare (”Gamla Bettan”)  som Daniel och Jakob köpt billigt som vi bytte till. Den startade men la av fem meter innan vi kom fram till bryggan så Daniel gjorde en perfekt tilläggning när han gled in de sista metrarna 🙂 Troligen är det bränslefiltret som är igentäppt så det ska nog inte va alltför svårt att fixa.


För ett par dagar sedan skrev Daniel och Curtis (en engelsman som bor på Aurora) den teoretiska delen av Yachtmaster offshore-provet och klarade det! Yeey! Nu blir det några dagars intensivt övande med Aurora på tilläggningar innan det slutgiltiga praktiska provet.


Igår kom en kille förbi Aurora paddlandes på en paddling board och började prata svenska med oss. Alltid kul att träffa landsmän! Han heter Daniel och hade tröttnat på sitt telefonjobb i Sverige och börjat jobba som maskinist på en lyxyacht istället. Han verkade vara väldigt nöjd med sitt nya liv 🙂
Daniel är anställd året om men anställningsvillkoren verkade inte vara de bästa, gör man något fel så är risken att man blir utkickad direkt. 
Han berättade vidare att det var svårt att få jobb på en sådan typ av båt utomlands, de flesta får det via kontakter eller att ens föräldrar är högt uppsatta inom tex flottan i England.
Bredvid Daniels båt i marinan ligger superduperlyxyachten Chopi chopi, ett fartyg byggt 2013 som kostade 1 miljard. Kolla in här:
Om några dagar skulle Daniel över Atlanten tillbaka till Europa där han skulle fortsätta jobba på båten. Om du läser det här Daniel, så lycka till med överfarten och ha det fint i fortsättningen!


Daniel och Curtis klarade provet!

Daniel jobbar på lyxyachtVår bostad för de närmaste två nätterna

Kommentera