Kanske inte onsdag ändå…

2012-09-25 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 5 kommentarer

Det blir nog svårt med att komma iväg imorrn… Vår motor har ju varit lite till och från kanske man lugnt kan säga. Och igår kom Dannes pappas granne förbi som jobbar på Volvo Penta. Han undersökte saken och tydligen är vår avgasslang mycket mindre än vad den borde vara. Förra ägarna satte i en ny motor och om avgassystemet satt kvar sedan dess eller om de gjort om avgasslangen (till en fjärdedel av den egentliga dimensionen) vet vi inte. Grannen menade att motorn har andats som genom ett sugrör. Så det kanske inte är så konstigt att den inte har mått så bra. Tassarna måste också sättas fast som jag skrev om tidigare, men det går ganska fort. Att vi måste ordna till avgasslagen kom som ett stort bakslag eftersom vi tänkte dra imorrn, men vi kan inte riskera att behöva bogseras i andra länder än Sverige. Då försvinner vår lilla budget rätt snabbt.
Förhoppningsvis kan vi fixa avgassystemet utan att ta upp båten, vi ska titta på det idag.

I förrgår dog vår kyl också. Kontakterna i elekronikboxen var väldigt ärgade så vi måste nog köpa en ny kyl istället för att lappa ihop hela tiden.
Vi håller också på att göra klart värmesystemet (vi har vattenburen dieselvärmare). Vi har upptäckt att det läckt en hel del och att det var fullt med grus i slangarna. Just nu känns det som att allt vi rör vid måste göras om.

Så många motgångar nu och vi är så sena redan. Vi måste fixa klart avgasslangen och lite annat men sen drar vi. Vi siktar på denna vecka.

En positiv nyhet är att ägaren till s/y Carisma (båten som ligger här och som är till salu) Ola Wilhelmson var här och GAV BORT en väldigt lyxig klättersele. Väldigt uppskattat! Det finns många hjälpsamma människor också!

5 kommentarer på blogginlägget

 1. Arne Spennare, Lokföraren skriver:

  Hej. Tråkigt att ”allt ni tar i måste fixas” Så farligt är det nog inte.
  Det känns nog mer än det egentligen är.
  Bra att ni hittade felet med avgasslangen. Måste ha känts skönt att hitta detta ”myskofel”.
  Det verkar vara två lågtryck på väg så det gör nog inget att ni kanske blir några dagar sen efter onsdagen.
  Jag tror på fint väder från lördag med fin segling och av en förunderlig anledning får ni medvind genom Engelska kanalen med sol över hela Biscaya……
  Spänningen ökar. Måste cykla en vända runt Skeppsholmen för att lugna ner mig.
  Eran landbaserade Gast. Arne

  • Sofie skriver:

   Härligt att höra om vädret! Vi har inte tittat så långt på vädret men att komma över biscaya relativt lugnt skulle vara hur skönt som helst!

 2. Henke skriver:

  det måste kanske finnas ett skäl varför det byggdes om, Vad var det man ville åstadkomma då.

  • Sofie skriver:

   Vi vet inte om avgassystemet satt kvar sedan en tidigare motor eller om den byggts om. Hur som helst är den underdimensionerad… Kanske berodde på att det var dyrare med ljuddämpare osv. Har du någon idé? 🙂

 3. erica skriver:

  Hej var riktigt roligt att komma förbi idag jag tror att ni kommer att fixa allt och ge er iväg. själv är jag jättetaggad på att börja fixa och komma iväg. lycka till och hoppas att allt löser sig kommer att följa er med spänning =)

Kommentera