Onsdag!!

2012-09-24 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 10 kommentarer

Vågar vi säga att vi SKA ge oss av på onsdag? Nu har vi gjort så mycket på båten att hon känns säker och har det mesta vi behöver. Allt är inte uppmonterat, men ska vi fixa precis allt så kommer vi aldrig iväg.

Vi har bestämt oss för att kötta på nerför Europa så länge vinden är okej, och ta ordentligt med tid på oss för att hitta ett bra väderfönster över Biscaya.
Igår var vi över till den närliggande gästhamnen Getterön och använde deras mastkran för att montera vindgeneratorn. Vi skickade upp Daniel i båtmanstolen som fick borra hålen för fästet de har ritat upp men när vi skulle dra kabeln så var det svårt att få ner den till mastfoten. Vi får ta det en annan gång helt enkelt.
Det som också var lite trist är att vi stötte på s.k. ”världsmästare”. De läste vi om i boken ”Alla trodde vi skulle dö”. Det handlar alltså om män över 50 år med mer eller mindre seglingserfarenhet som ser som sin livsuppgift att upphöja sig själva och få oss att ge upp seglingen. Oftast har de aldrig gjort en långsegling längre än till Åland men anser ändå att de kan komma med nedlåtande kommentarer. Det handlar inte om någon konstruktiv kritik, det tar vi gärna emot, men mer en illvilja i att se oss ge upp eftersom deras dröm aldrig blev av. Såna typer har vi sett mycket av senaste månaderna och kommer nog göra det framöver också men förhoppningsvis färre när vi lämnat Sverige.

I förrgår natt bytte vi schackel på genuans halshorn till ett vridet. Jag vet inte om det blev bra, kanske ska vi använda två schackel istället? (Se bild nedan)

Efter att ha käkat pasta med såser/pyttipanna/mackor i några dagar nu så var det trevligt att bli hembjuden till Dannes pappa Håkans hus för en ordentlig lagad middag, och inte minst, att slippa diska! (Kanske var det meningen att vi skulle hjälpa till med det, men vi smet undan!) Tackar för det!
Innan vi åkte till Håkan träffade vi ägaren till den andra Ansön som ligger här i hamnen. Den är till salu här. Kul att titta på andra Ansöbåtar och se planlösning osv.

Just nu pågår montering av badbrygga från Båtsystem. Förpiken och toan är nästan klar och vi väntar på att solpanelsfästena ska komma. Sedan är det stuva som gäller och iväg iväg iväg!

PS: Vad tycket ni om vår nya dinge? En RIB, som ska ta oss över stenar och koraller utan att gå sönder. Går hur fint som helst i vattnet.

 

10 kommentarer på blogginlägget

 1. Henke skriver:

  De borde komma ner o hjälpa i till i stället

 2. Arne Spennare, Lokföraren skriver:

  Hej på er alla glada sjömän.
  Vad tråkigt att män i min ålder, +50 inte tänker sig för. Jag tror det beror på viss avundsjuka. Bry er inte. Jag hoppas verkligen inte att ni tycker så om mig. Jag vill inget annat än åka med er. Jag är avundsjuk och sitter varje dag framför datorn och kollar er färdväg. Den nuvarande och framtidens. Min fabless för öar gör att jag utnyttjar er resa för mina egna drömmar.
  Jag ger er möjligen råd för att förenkla och göra livet lättare, baserd på min erfarenhet, när man reser ihop på äventyr. Just denna härliga gemenskap där man strävar åt samma håll ska uppmuntras. Nog om detta.
  Jag blir glad att se er nya RIB. Bra investering. Grattis.
  Den kommer att ge er mycket tillbaka.
  Jag väntar på ert ”skära båtskrov” som markerar er position på AISen.
  Ni har väl ett bibliotek ombord. Vill rekomendera Sterling Hayden (polischefen i Gudfadern….) Wanderer och Voyage. Han har skrivit dessa två segeläventyr. Han seglade jorden runt med sin familj.
  Onsdag, Go, Go, Go….. A.

  • Sofie skriver:

   Arne, så länge det är konstruktiv kritik så har vi absolut inget emot det! 🙂

 3. erica skriver:

  Hej skrev i föra vecka tänkte komma förbi i morgon runt 10-11 tiden skulle det funka? hade varit toppen fall ni kunde svara innan men annars dyker vi (jag och min sambo Sebastian) upp då =) mvh
  Erica

 4. Mats skriver:

  Hej!
  Grattis till dingen. Hoppas ni har en vajer eller kätting att låsa fast den med. Ju längre söder/västerut desto fler dingar vid bryggan var låsta och den som är lättast att ta försvinner först. Vi körde med vajer men de som hade större motor hade ofta kedja.

 5. Folke skriver:

  Hej på er 20+are. Grattis till dingen. Bra val att byta ut det röda drivankaret där bak. Håller med lokföraren i allt han skriver. Kedja verkar också bra. Hälsar en av 50+arna.

 6. Miriam skriver:

  Hej! Vilken fin dinge ni köpt, vår gamla dinge har vi fått kassera då botten har släppt från pontonerna. Får man fråga hur mycket ni fick ge?
  Vi blev så fulla i skratt när vi såg bilden med alla plastlådor, lister och SeaSea-kassar; det var som en avbild av hur det ser ut i våran båt!!
  Vi håller alla tummar för att ni kommer iväg på onsdag och följer med på ER resa innan det är dags för oss!!

  Miriam o Tore

  PS Besserwissers finns det gott om, skit i dom!!DS

  • Sofie skriver:

   Tack för glada tillrop! Vi betalade 9000 kr för dingen + motor 9,9 hk, från annons på blocket. Vi ville ha en med hård botten efter att ha läst om alla som fick lappa ihop botten gång på gång.

Kommentera