Kvar i Trinidad

2014-01-05 av Jakob i Karibien 2013-2014, Övrigt 1 kommentar

Den 23 december satte vi (jag och mina föräldrar som kommit för att segla med) kurs från Trinidad mot Grenada. Dock tog det inte längre än en timme innan min näsa kände en bränd doft och jag bad min pappa att gå ner och kolla i motorrummet. Lukten kom därifrån och det visade sig att propelleraxelröret var väldigt varmt. Efter lite funderande beslutade jag mig för att vända om… Inget roligt beslut men jag visste att ska man ha något fixat i Karibien så är det i Chaguaramas (duktigaste mekanikerna, flest reservdelar och lägsta pris). Vi vågade inte köra full fart och hela tiden, och med tidvattnet emot oss (vi hade ju planerat för att få en skjuts ut av det) gick det sakta framåt (0-0,8 knop).

Därför beslutade vi oss för att gå in i Scotland bay, ett beslut som visade sig vara helt rätt. Vi ankrade upp i viken och gick och la oss runt 5 på morgonen. Dagen efter var det julafton och istället för till sjöss så firade vi dagen ankrade i en riktig djungelvik. Vi kunde höra apor, syrsor och fåglar. Vi tog en tur med dingen och såg en sköldpadda. I viken stannade vi till annandagen då det var dags att åka tillbaka in till Chaguaramas igen. Här fick vi plats i den lite lyxigare marinan Crews Inn och låg kvar i fyra nätter. Där hängde vi vid poolen en dag och sen skruvade jag och min pappa isär, och satte ihop, watermakern under två halvdagar. Plus traditionsenligt knytis med andra seglare på torsdagen och lite dominospel på söndagen.

I måndags åkte Aurora upp på land igen och tidigt på tisdagsmorgonen flög jag och mina föräldrar till Grenada för att fira nyår och för att de skulle få se lite mer av Karibien än Trinidad (som inte är det roligaste stället). Jag flög tillbaka hit i torsdags kväll medan mina föräldrar fortsatte upp till ön Carriacou, något de rapporterat är paradiset (jag vet att det är fint, vi var där förra året också).

Igår fick jag hjälp av en mekaniker på området att plocka isär alla delar som omger propelleraxeln. Tyvärr sitter kullagret fast inne i lagerhuset och vi fick inte ut det. På måndag kommer han med fler verktyg och förhoppningsvis pluppar det ut bättre då. Så fort allt är fixat är planen att segla norrut. Imorgon kväll kommer nämligen Fredrik, Wille och Åsa och mönstrar på. Dessutom har jag fått en rapport om att båten Albatross kommer hit med svensk besättning på måndag morgon. De ska fixa lite med riggen. Läs mer på deras blogg. Kanske blir det lite rom och cola med massa svenskar på måndag kväll?

Personligen har jag varit ganska knäckt av av allt problem med det skurna lagret. Efter en månad i Trinidad och fixande med båten såg jag fram emot lite segling och fina öar. Att då få denna motgång var inte roligt. Men jag har fått riktigt bra stöd från alla andra ägare vilket och lite semester från båten, så nu är jag ganska peppad på att komma iväg igen.

Delarna mellan propelleraxel och motorn

En kommentar på blogginlägget

  1. Albert skriver:

    Kämpa Jakob, kämpa!

Kommentera