Lägesrapport från Union Island

2013-01-07 av Jakob i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 2 kommentarer

Aloha!

När vi efter 20 timmar segling äntligen såg Union Island hördes en röst på VHFen. ”S/Y Aurora, S/Y Auora this is Annastar. I have your Swedis friends on board. Come and join us at Petit Tabac”. Skeppare John hade sett oss på AISen och självklart lydde vi order och efter en kvart hade vi ankrat upp bredvid dem. Efter ett blött kramkalas och några lägesuppdateringar senare så seglade vi in till Union Island, var vi spenderat våra senaste dagar. Vi hade som mål att spendera nyår med våra vänner när vi lämnade Sverige för 3 månader sedan, men även om vi misslyckades med detta så var det otroligt härligt att få träffa dem igen och att nu få spendera några veckor tillsammans.

Union Island beskrivs av oss med följande ord:

Kiteparadis, maniana maniana, tomma bankomater, starka vindar, skiftande väder, Cuba Libres med spår av Coca Cola, ”Luftens hjältar”-flygplan, mygg, ankringsproblem (Finns inga bryggor så det är ankare som gäller. Det påstås att en båt skall ha draggat och hängt i sidan på vår i någon minut innan den totalförstörde pulpiten på båten bakom oss. Vi ser inga märken på vår båt men med stål så agerar plastbåtar fint som fendrar.)

Man lär sig snabbt att inget på ön går särskilt fort och de är inte vana vid stora grupper. Calle hade beställt bord åt oss på en av restaurangerna i byn men var tvungen att lova att vi enbart skulle beställa pizza då de inte hade tillräckligt med mat för att vi skulle kunna använda hela menyn. Så det blev pizzafest med rom punch och öl.

Union Island är känt för bra kitesurfning; det blåser bra och man kan köra i princip varje dag. För nybörjare är tyvärr inte ställena lika bra, man behöver kunna åka upp mot vinden och inga stränder här är särskilt långgrunda. Efter en kort kiteintroduktion på land för Amanda, Martin (Lindqvist) och Daniel L dag 2 så tog vi segelbåten till ett något mer nybörjarvänligt ställe där alla tre fick styra själva dag 3. Samtliga lever och har inte fått några större men av sporten än så länge, möjligtvis en blodad tand! Igår och idag har det blåst för mkt för lektioner så istället jobbar vi på att komma in i maniana maniana lunket. Idag har vi lämnat in tvätt, skickat iväg Gulans väska och i eftermiddag skall vi boka in några dyk till imorrn. Det är ungefär så mkt som hinns med i det höga tempo vi numera sitter inne på.

Dax o jobba vidare på brännan här, vi kommer spendera ett par veckor till här.

2 kommentarer på blogginlägget

  1. Oh, man blir fruktansvärd avundsjuk på Er. Kul med alla bilderna oxo. Ha nu det skönt ngra veckor. Kanske vi hors nar Ni kmr hem.
    SUL (See u later…)
    73 (Best regards) Gun o Bengt

  2. Eva Forssell skriver:

    Hej på er!å kul att läsa om er seglats. Vi har själva hyrt segelbåt 2 ggr och en gång Catamaran i ”era” nuvarande farvatten – helt suveräna öar och vatten. Säj bara Palm Island, Tobago Cays, Sandy Island, Cannouan, Mayreau, Bequia, ja hela Grenadinerna är ju underbart! Hälsn från okänd, Eva

Kommentera