En vecka till på Barbados

2013-01-10 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 2 kommentarer

Har ni inte sett resten av besättningens blogginlägg som finns under detta, läs det så får ni reda på vad dom har haft för sig på Union Island. (Nu även med bilder!)

Idag bestämde vi oss för att stanna en vecka till på Barbados, närmare bestämt i Christ Church på sydsidan där vi har spenderat de senaste dagarna här på Barbados. Vi trivs så bra i vår lägenhet med tvättmaskin och grill och strand några minuter bort. Vi ska också få besök av lite roligt folk som vi lärt känna under livet som långseglare. Det är häftigt hur man kan lära känna människor under en resa från Sverige till Karibien och träffa på samma människor lite här och var.

Dagarna som gått har Gulan varit och dykt två gånger. Jag och Jakob har nöjt oss med att snorkla, men det var häftiga vrak som vi såg genom cyklopet. Eftersom vi visste var vraken var så kunde vi skippa att åka med någon arrangör utan bara simma ut själva. Gulan simmade under oss på botten och vi över på ytan. Tydligen hade det simmat runt sköldpaddor nere vid botten men jag och Jakob hade inte sett dom. Men nu kan vi iallafall säga att vi har simmat över sköldpaddor!

För ett par dagar sedan hade vi grillparty med långseglargänget på Ultima Thule. De har nu lyft upp båten och ska få ordning på skäddan. Kul att träffa dom igen, senast var det på Las Palmas där vi låg grannar på marinan. Svenska Niklas som var gästbesättning åkte hem igår (eller var det i förrgår? Dagarna flyter lite in i varandra).

Vi har också varit inne  Bridgetown, Barbados huvudstad. Jag var på jakt efter shorts och bikini och Jakob efter kalsonger, eftersom vi inte tagit med oss så mycket när vi mönstrade av båten. Det var en livlig stad med lyxgata och marknadsgata. På lyxgatan var det inte billigt. Min bikiniöverdel gick på 400 kronor. Jag som aldrig köpt badkläder som kostat över 200… Jakob passade också på att klippa sig. Det var en övervåning där ingen turist någonsin satt sin fot, för den kostade 15 Barbados dollar och när vi gick in vred alla på huvudena och stirrade på oss under hela klippningen. Frisören var nog inte så van vid Jakobs hår, för det tog sin lilla tid och blev väl inte sådär jättebra om jag ska vara ärlig 🙂

Imorrn ska Gulan åka hem. Vi firade av honom med drinkar för tolv SEK styck. Det har nog varit en lite annorlunda semester för honom, men nu kan han iallafall säga att han korsat Atlanten i segelbåt. Flyget går kl 17 och innan dess ska vi byta lägenhet mot en lite mindre för två personer, men den ligger i samma innergård som den vi har nu.

Några bilder från dagarna som passerat:

2 kommentarer på blogginlägget

  1. Folke skriver:

    Läckert! Alltihopa.

  2. Andrea H Mabasi skriver:

    Oh vad tråkigt och hemskt ni har det! 🙂 hahaaa

Kommentera