Madrass, domino och piratattack

2013-12-02 av Jakob i Karibien 2013-2014 3 kommentarer

Igår förberedde jag i princip alla punkter på utsidan av skrovet som behöver rostskyddsbehandlas. Eftersom att det var för fuktig luft igår eftermiddag var tanken att jag skulle putsa upp dessa på nytt imorse och sen måla ett första lager med epoxy. Jag hade ställt klockan på 6 för att komma igång tidigt men när den ringde så hörde jag hur det smattrade av regn på takluckan. Sen har det regnet hela dagen så något rostfixande har det inte blivit 🙁 Hoppas på torr luft imorgon förmiddag!

Runt klockan tio kom däremot Chris och hämtade upp mig. Han hade lovat att ta mig till en butik som sålde madrasser och det gjorde han också. Trinidads motsvarighet till Ikea heter Courts och jag kan beskriva det som ett litet Jysk med en design som var modern i Sverige minst tio år innan jag föddes. Mycket grått, brunt och fula blommor. Det fanns (bara) en madrass som skulle passa även om det var ca 30 cm för bred. Men eftersom att jag ändå måste skära till madrassen för att passa skrovets form (inget är rakt på en båt!) så trodde jag inte att det skulle spela någon roll. Det var lite bökigt att handla; först fick vi plasta in själva madrassen med gladpack på övervåningen av butiken. Sen fick vi ta den till bottenvåningen där en medarbetare skrev in massa uppgifter (inklusive mitt legg) i en dator men gav mig sedan en handskriven lapp. Den fick jag ta med mig till övervåningen och visa i en disk för betalning. Kvittot därifrån fick jag sedan ta med mig till undervåningen och visa en tredje person (som inte satt vid dörrarna utan i ett hörn) för att kunna ta med varan ut ur butiken. Sen skjutsade Chris mig och madrassen tillbaka till båten, hur schyst som helst! Väl tillbaka skulle jag bara lyfta in den i salongen men det visade sig inte vara så ”bara”. Madrassen var vikt på fel håll och jag puttade och drog i över 20 minuter för att få in den genom nedgångsluckan. Nu är den i alla fall inne i båten och jag hoppas att den blir mer lätthanterlig när jag klippt bort de extra 30 centimeterna (alternativt att vi aldrig behöver ta ut den). Själva klippningen får vänta till några detaljer i akterhytten är lackade dock, ni får en rapport på bloggen när det är klart om ett par veckor.

Dagens andra ”happening” var dominospel på Crews Inn. Trevligt att umgås med lite andra seglare och spela sällskapsspel. (För Sofie och alla andra som tycker domino verkar töntigt. Detta är inte det domino vi spelade som små med 0-6 prickar, här snackar vi strategispel!). Vann gjorde jag inte men jag hade det roligt och mindre ensamt än i båten. Jag fick skjuts av ett par på en båt som heter Explorer och som ligger ankrade utanför min marina. De berättade att de seglat utanför Venezuela för ett par veckor sedan när de blivit överfallna av pirater (länk till händelsrapport på noonsite). Hemskt att det är så nära och tur att vi ska segla norrut och inte västerut (inga attacker på båtar som seglar mellan Trinidad och Grenada har rapporterats, men ett flertal längs Venezuelas kust). Deras tips för de som ville segla västerut var att först segla upp till Grenada och sedan ta ett ben neråt.

Nu på kvällen har jag stuvat undan alla lösa föremål i akterhytten och salongen. En kille kommer och lackar imorgon och jag räknar med att det kommer att bli en hel del slipdamm. Framförallt är det trät runt diskhon som behöver kärlek. Men jag tänkte passa på att få så mycket lackat som möjligt nu när jag bor själv på Aurora.

Hoppas att ni alla därhemma haft en trevlig första advent!

Chris med madrassen Madrassen går (nästan) inte in i båten Domino på Crew Inn Tog denna för ett par dagar sedan, tyckte jag var värd det :)

3 kommentarer på blogginlägget

  1. Lokföraren skriver:

    Hej igen Jakob. Härligt att höra att ni är på gång igen. Tråkigt med piraterna. Säkrast att ni håller er långt norr om kusten. När räknar du med att vara till sjöss igen.//A.

  2. Lokföraren skriver:

    Jakob. Var ligger du?

  3. Jakob skriver:

    Jag räknar med att vi åker i sjön i början av nästa vecka. Runt jul så seglar vi upp mot Grenada och sen Grenadinerna.

Kommentera