Medvind och tavling

2012-12-14 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien 1 kommentar

Vindarna för oss framåt och vi seglar i sex till sju knop. Under natten tog vi in ett rev på storseglet men tappade inte så mycket fart, däremot fick vi lite mindre lutning och kunde sova bättre.
Solen går upp ungefär halv åtta på morgonen, så har man vakten mellan kl sex och åtta så får man både en fin soluppgång och frukost när man går av passet. Dagens byssa är Jakob som började dagen med scones-frukost. Alltid lika uppskattat med bakning ombord!
Dagens fisk måste också rapporteras. (Ännu) en dorado på några kilo drogs in till båten och fick sitt liv avslutat av en skiftnyckel. Jakob håller just nu på att göra en fisksoppa med saffran och nybakt bröd (edit av Jakob: blev så gott så jag skippade saffran). Trots det kostanta gungandet försöker vi skapa en okej tillvaro ombord. Många sjösjuketabletter går det åt, men idag har Martin satt det som prestige att inte ta någon och so far so good.
Att vara instängd på en båt och att räkna ner från 20-nånting dagar är ganska påfrestande. Du kan inte hoppa av (om man inte känner för att utmana livet) och du kan inte påverka det i någon större grad än att försöka trimma seglen och tänka bort hur många dagar det är kvar. På morgonen efter en natt utan sömn (för mig iallafall, de andra har det lite lättare) så vill jag bara bort härifrån, men när klockan är 12, solen står högt på himlen och temperaturen närmar sig 25 grader känns livet ganska bra. Vinden fläktar skönt och världsliga problem är långt borta. Man lägger sig med en bok på däck, sover lite, blir serverad god mat vid regelbundna tider. Justerar seglen. Drar upp en fisk. Målar naglarna. Fortsätter på boken. Livet har sin gilla gång även i en liten segelbåt på Atlanten, men kanske med några fler glädjeämnen än hemma på jobbet i Sverige. Eller vad säger ni?
/Sofie
PS: En tävling! Roligaste båt/seglarskämtet skickat till vår satellittelefon under helgen vinner ett svar från oss (vilket är vääääldigt få förunnat!) Kolla här till höger hur ni kan skicka sms till oss.

 

En kommentar på blogginlägget

  1. Lokföraren skriver:

    Kul med tävling. Jag skickar några. Plus idag med snö till kvällen. Fy faan.
    Snart ser ni Kap Verde. A.

Kommentera