Nya frisyrer

2012-12-15 av Satellittelefonen i Kanarieöarna - Karibien Inga kommentarer

Hej Sverige och världen!
Vi får rapporter på satellittelefonen om snöoväder (och föreningsfester) hemma och vi kan själva rapportera om fortsatta vågor som kommer in oregelbundet. Det gör att de inte går att planera efter utan båten lutar ordentligt en gång var tionde minut. Vi seglar i 6-7 knop läns eller slör. Tyvärr kan vi inte gå rakt på mål för då slår seglen, utan vi tvingas sicksacka oss fram.
Idag har Daniel J klippt både Sofie och Gulan. Daniel hälsar att han är nöjd men att det var svårt att få det rakt i det ständiga gungandet. Första gången som frisör tyckte han var en hårresande upplevelse 🙂
Vi har fått en fripassagerare också. Bredvid våra brandsläckare nere i stora rummet har vi nu en liten fågel som gästar oss. Han/hon (inte hen) har fått frön och lite vatten men verkar mest vilja sova.
Amanda står för dagens matlagning och har redan lyckats hälla ut en halv kastrull thaigryta (de jävla vågorna är återigen orsaken). Som tur är hade alla fått varsin portion och ingen fick kastrullen över sig. Men ett städprojekt blev det. Nu står hon och kokar kikärtor till hummus. Samtidigt hjälper Martin och Daniel L henne med brödbakning.
Kul med alla bidrag till vår tävling! André leder för tillfället. Så fortsätt skicka, alltid kul när det plingar till i telefonen ombord! (se förra blogginlägget för info)
Finnkampen fortsätter men pga av olika ruttstrategier är det svårt att utläsa placeringar. Vill någon skicka ett psykande meddelande till finnarna så är deras satellittelefonnummer: 881631570842 (skicka via iridiums hemsida).
Jakob
PS: Amanda hälsar till Mamma Pin och tackar för chokladen. Resten hälsar att hon är på god väg mot 8 kg plus 😉

Kommentera