Mot England!

2012-10-18 av Sofie i Bilder, Sverige - Kanarieöarna 1 kommentar

Nu har vi legat här i IJmuiden några dagar och har planer på att dra vidare inatt mot England. Det blåser helt okej styrkemässigt men vindriktningen lämnar en hel del att önska. Vi går nog för motor längs kusten tills det blir för stampigt och faller av lite mot väst när vinden ökar mer. Förhoppningsvis missar vi inte den smala passagen mellan England och kontinenten.

Som tidigare skrivits så var jag och Jakob i Amsterdam ett dygn och bodde på hotell och duschade varmt och länge! Amsterdam var lite som de större städerna neråt i Europa: stort, ganska skitigt, turistigt, men faktiskt inte så mycket brottslighet som vi trodde. Eller den såg man inte iallafall.

Det blev inga haschkakor för oss, men när vi var på en restaurang på kvällen satte det sig två norrmän vid bordet intill. Jag frågade om de var från Norge och den ena ropade till mig ”TRIPPER DU NÅÅ?!” Haha. De kunde pga hallucinationerna inte läsa menyn, så de gick ganska snabbt.

Det är ganska skönt med minisemestrar. Komma ifrån båten lite och slippa bära runt på så mycket packning som man vanligtvis har vid en semesterresa.

Intill oss lade sig igår en långfärdsbåt med tre besättningsmän som också är påväg ner till Kanarieöarna. De kommer från Estland och verkar transportsegla 53-fotaren ner. Tyvärr hade de gått på nånting väldigt hårt i den stormen som var (den som vi sökte skydd från) och fått en rejäl buckla i fören (se bild nedan). Eftersom skrovet är i aluminium så är det lite mer meck att hitta någon som kan fixa det. Kanske skulle de in till Amsterdam imorgon.
De berättade om hur vädret hade varit därute på knagglig engelska: ”The waves was bigger than buildings! The tallest I have ever seen!”
Lite scary…

Men nu ska det som sagt bli bättre, och vi ger oss av om några timmar. Skicka gärna väderleksrapporter (med vindstyrka och vindriktning) det närmsta dygnet till vår satellittelefon (nummer finns i förrförra inlägget). En bra vädersida är www.passageweather.com

En kommentar på blogginlägget

  1. Lokföraren skriver:

    Härligt att höra att ni ska röra på er igen. Hoppas se er på AISen när ni åker. Må Neptun ge er goda vindar.

Kommentera