När kaptenen är borta…

2012-10-16 av Daniel Johansson i Övrigt 7 kommentarer

…så dansar råttorna på bordet brukar man väl säga?? Hursomhelst, idag så har kapten Naredi med fru lämnat båten och tagit sig in till Amsterdam. Hittills har Sofie varit den som hållit i tangentbordet men nu passar även vi på att skriva lite.

Vad har vi lärt oss av inblåst väder? Jo, 8a bofort är tecken på sjukt stark vind… hur lärde vi oss detta? Jo, vi provade på att kitea idag:

Första tecknet: Sanden blästrar sönder ansiktet

Andra tecknet: En person måste dra ut den andra personen i vattnet även om minsta kiten används

Tredje tecknet: Det går fort som in i hel”#¤e när man väl är uppe på brädan

Så vad gör man då när man är inblåst, när de inte går att kitea och den riktiga kaptenen inte är hemma?… jo man tar och bjuder in kapten Morgan! Eftersom det tydligen är tisdag, iaf om datorn är rättinställd, så kan man jue inte annat än fira detta! Kvällens aktivitet blir att prova ut den holländska lokaltrafiken för att göra ett besök i Haarlem, enligt vår lokala Volvo Penta återförsäljaren här i Ijmuiden (svårstavat även innan kapten Morgan hälsat på) så är denna pittoreska by långt mer sevärd än Amsterdam som vi alla 3 tidigare besökt. Vi önskar herr o fru Naredi en trevlig vistelse i Amsterdam, så får vi göra en utvärdering och jämföra städerna om några dagar!

Hierbij utbringar een toast aan alle lezers!

7 kommentarer på blogginlägget

 1. Det verkar som ni har det riktigt bra där grabbar! Hoppas ni har det lika trevligt framöver i ljmuiden…passa er för Kapten Morgan bara…han kan vara vääldigt trevlig att umgås med, men kan plötsligt tvärvända och begå något som närmast kan liknas vid myteri! Det har hänt..här i Varberg faktiskt…har vi hört! 🙂

 2. Lokföraren skriver:

  Skål på er ”råttor” där i kabyssen. Slit inte ut brädorna. Dom ska hålla hela resan. Kul att se att stämningen är hög. Ha så trevligt i Ijmuiden.

 3. Folke skriver:

  Ni bara troor att det är Kapten Morgan. Haha. Det är egentligen en Höglänt örn som gjort ett masthugg och blandat sig i leken …

 4. Miriam skriver:

  Ja kapten Morgan stöter vi också på ibland, en riktigt trevlig prick!!

 5. Mogilny skriver:

  Snygg mössa Tinku 🙂

 6. Lokföraren skriver:

  En liten tanke. Kanske ni borde ta er till Medelhavet via Franska kanaler. Det är också en resa.

  • Sofie skriver:

   Det hade vi definitivt gjort, om det inte var så att vi går för djupt, vi sticker ju 2,1-2,2-nånting. Tror att 1,7 är gränsen för kanalerna. Några långseglarkompisar med kortare köl har gått kanalerna och satt fast i några dagar pga lågt vattenstånd för ett par veckor sedan.

Kommentera