Näst sista dagen innan avfärd!

2018-11-29 av Sofie i Kanarieöarna - Karibien 2018 Inga kommentarer

För att inte göra det alltför stressigt för oss så är avseglingen framflyttad en dag till lördag lunch nångång. Färskvarorna har vi inte handlat än och så är det ju en del småfix kvar som alltid, även om man såklart kan göra en hel del efter avfärd. Får inte glömma att ta en sista riktig sötvattendusch också!

Eftersom 60% av min garderob består av bikinidelar så börjar ju kläderna ta slut nu fem dagar efter att vi kom hit. Så jag begav mig till närmaste tvättomat där man enligt instruktionerna på väggen kunde välja på fyra förinställda temperaturer: very hot, hot, warm, cold. På tvättmaskinen stod däremot very hot, hot, normal, cold. Vilket gjorde att jag inte vågade välja hot utan tog normal. Såhär i efterhand skulle jag kanske kört med hot för jag märkte ingen som helst skillnad på fläckarna pre respektive post tvättning. Men kläderna doftade iallafall lite godare 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annars har vi haft en fin dag med 27 grader som topptemperatur. Jag och Jakob var på romdestilleriet i Arehucas och Jakob köpte med sig några flaskor till romprovningarna där hemma. Arehucas producerar 3,5 miljoner flaskor rom varje år till bland annat Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag har vi också sprayat avståndsmarkeringar i ankarkättingen, skruvat i hjul på dingen (för att kunna dra upp den lättare), stuvat torrvaror, skivat lime och tryckt ner i ginflaskorna för att kunna njuta av en GT på Atlanten efter några dagar efter att limefrukterna skulle blivit dåliga, och varit på tapas thursday på kvällen. Öl och tapas kostade runt 3 euro så priserna verkade ha gått upp lite sedan 2012, men fortfarande helt överkomligt. Mätta blev vi iallafall!

Dessutom kom vantskruvarna idag, yeyyy!

Kommentera