Nya möten

2013-01-14 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 Inga kommentarer

Igår var det ju sushikväll i trädgården där vi bor. Vi skulle ta med oss något och bakade en marängäppelkaka. När vi skulle gå ut så visade det sig att ägarna hade bjudit halva stan och jag insåg snabbt att jag måste fixa till mig lite för att anpassa mig till partystämningen. Vi slängde ihop en tonfisksallad också och gick ut för att snacka med alla som kommit. Det var en saling blandning av locals, grannar, hyresgäster och gamla vänner till ägarna. Vi träffade några svenska tjejer som brukade komma hit en månad varje år och snackade lite med dom. En kul kväll med sushi, efterrätter, vin och Banks (Barbados lokala öl).

Idag var vi på Sunbury Plantation House. Det är det mest välbevarade plantage-huset på Barbados och tillsammans med miljön och memorabilian berättar den historien om sockerplantagen, slavarbetet och livet på Sunbury för de rika britterna. När vi satt på uteserveringen i parken för en afternoon tea såg vi också några apor som sprang omkring. De finns lite överallt på ön och är tydligen importerade hit på 1700-talet.

På kvällen hann vi med att träffa Pontus, en surfare från Helsingborg, som ska vara på Barbados/i Karibien i ett år. Vi hängde på Blue Room som numera är vårt favorithak både när det gäller mat och drinkar. Mellan 6-7 är det happy hour och drinkarna kostar 12 SEK. Mellan 9-10 är det happy hour igen, och mellan 10-11 är det gratis drinkar för tjejer (som delar med sig lite till resten av gänget…) 🙂 Inte nog med att drinkarna är billiga, dom gör också väldigt goda hamburgare.
Pontus bor väldigt billigt i ett litet hus vid stranden, vi kom överens om att ses hos honom på tisdag igen då vi ska gå och se på en kille som spelar steel drums som Pontus hade träffat.

Tyvärr hamnar bilderna lite i oordning, men kanske kan ni fundera ut vilka som hör till vilka 🙂

Kommentera