Vardagen

2013-01-12 av Sofie i Karibien dec 2012-april 2013 2 kommentarer

I förrgår hade vi Jop på besök. Han är en av holländarna som seglade med oss från Portugal till Las Palmas och som nu också hittat en båt som han seglade över Atlanten med. Tyvärr var skepparen väldigt auktoritär och lät honom inte laga mat och knappt röra seglen men nu är han fri från den båten och bor på en annan här i Barbados. Kul att ses igen, det är alltid många historier som finns att berätta när vi seglare inte har setts på ett tag.

Igår landade Jessica, Martins tjej, på Barbados. Vi bjöd på grillmiddag hemma hos oss. Hon skulle vidare till Union Island idag till de andra i besättningen, så vi följde med henne till flygplatsen (hon hade två surfbrädor med sig, men bajanerna har inget emot att trängas) 🙂 Väl där visade det sig att de hade gjort en felbokning men de skulle göra en mellanlandning på Union Island för hennes skull!

På flygplatsen ligger ett Concorde-museum som vi passade på att besöka. Det var ganska dyrt inträde, 40 Barbados dollar per person, men det var häftigt att spana in flygplanet, se en film som projekterades på flygplanskroppen, och gå ombord. Lite historia om Barbados flygplats och om turistflygets historia fanns också. Värt ett besök!

Ikväll har vi blivit inbjudna till sushiparty i trädgården av ägarna som har de lägenheterna vi bor i. Vårt bidrag till festligheterna blir en marängäppelkaka som vi hoppas blir bra, den står i ugnen nu.

Annars är det chill som vanligt. Jag har bränt mig lite av solen eftersom jag intalar mig att jag inte behöver smörja in mig längre men så är det uppenbarligen inte 🙂

IMG_5668

2 kommentarer på blogginlägget

  1. Andrea H Mabasi skriver:

    Sofie! Jakobs frisyr är inte alls så dåligt som du skrev 🙂

Kommentera