Om karnivalen och ORMEN!

2013-02-15 av Sofie i Bilder, Karibien dec 2012-april 2013 4 kommentarer

Det blir ett långt inlägg idag innehållandes både karnival och orm under radarn.

 

Den stora karnivalsparaden/finalen var i tisdags. Några av oss hade beställt transport av den lokala fixarkillen Jessie James, och för att undkomma trafiken så var vi inne i Port of Spain väldigt tidigt, kl 07. Vi käkade på Subway Express, dvs en vanlig Subway med galler runt om. De gjorde mackan på ett bord utomhus och sen fick man mackan genom gallret. Det var många restauranger som hade gjort så längs gatan som paraden var. De har väl lärt sig att det inte är så bra att släppa in alla tusentals människor som går längs gatan den dagen.
Runt kl 09 började musiken komma igång (HÖG musik, öronproppar hade vi förberett med) och jag (Sofie) stannade till kl 14 då Jessie hämtade upp mig och körde tillbaka till hotellet. Jakob, Daniel L och Marcus stannade till kl 17. Daniel och Martin J, Jessica och Pavel åkte in med maxitaxi runt kl 10 och stannade till 14. Hela stan var igång, musik och fest överallt. Väldigt väldigt varmt var det som vanligt. Tyvärr finns det inget salt i deras köpevatten, så man blir lätt snurrig i huvudet efter en dag i 35 grader.
På kvällen efter karnivalen pratade vi (som jag skrivit om tidigare) i Vaken med P3 och P4. Länk finns i förra inlägget.
Allt som allt var det en häftig upplevelse, och trots superont i min brutna tå så ångrar jag inte att jag var där. Martin, Daniel och Jessica smet in vid pressfotograferna nära juryn och låtsades vara fotografer, så banden (en grupp kallas ”a band”) radade upp sig för dom när de gick förbi 🙂
För några dagar sen åkte Jessica och Martin iväg till Barbados där de ska bo hos surfar-Pontus nån vecka (där jag och Jakob övernattade innan vi flög till Union).

I förrgår gick alla på bio. Då träffade vi också Luc, en 13-årig kille som vi lärde känna på Union Island och som bor i Trinidad. Vissa av oss såg Lincoln, och trots att jag flera gånger gråtit till trailern så var den ganska dålig, bedömningen från oss var allt från 1-2,5 av 5. Kontorsscen på kontorsscen på kontorsscen. Snark.
Dagen efter gick jag och Jakob på bio och såg den där filmen om tsunamin. Den var det bättre med. Några gånger var det nära att jag började hulkgråta där i salongen. Barn som återförenas med varandra och sina föräldrar, snyft snyft.
Idag åkte Pavel tillbaka till Union Island, Danne och Marcus åkte färja (50 kr) till Tobago, och Daniel J skulle också till Tobago. Så nu är jag och Jakob ensamma på båten.
På eftermiddagen kom Jonas, en svensk riggexpert, och kontrollerade vår rigg. Han sa att den var i bra skick förutom en vajer som behövde bytas ut (det visste vi redan). Vad han däremot hittade var en ca 1,5 meter lång orm som lång ihopringlad under radarn. Som tur var så erbjöd de sig att ta bort den åt oss, så Jonas, hans medhjälpare, och en man från en grannbåt stod med båtshakar och krokar och drog i ormen. Sen stoppade de ner den i en påse och gick bort med den till skogen där de släppte den. Vi har ingen aning om när den kom ombord, och vi vet inte om den är giftig. Kanske någon som läser bloggen vet? Enligt folk på marinan så har de bara en giftig orm på Trinidad, men den lever inte i det här området. Vi kan ju i för sig ha fått den ombord när vi varit på någon annan ö. Det läskiga är också att den satt ovanför mitt och Jakobs fönster som vi har öppet hela tiden. Kul om man hade fått en orm på magen på natten… Usch!

Nu ska vi laga spaghetti och köttfärssås!

Uppdatering! En av maintenance -killarna här sa att ormen var en bebis-boa constrictor. Scary!

4 kommentarer på blogginlägget

 1. erica skriver:

  såg ut som en snäll orm =) ni bor en hel del på hotell hur kommer det sig? är det dyrt?
  ha det toppen

  • Sofie skriver:

   Alla är inte på samma ställe hela tiden, tex vill paren vara lite för sig själva ibland, och nu har Danne sin kompis Marcus här och dom ville hänga lite i Tobago. Vi orkar inte segla till alla ställen, oftast billigare att åka färja. Hotell kan man hitta ganska billigt, 1 vecka på ett hostel för 2 pers i Tobago kostade 500 kr.

 2. Spena skriver:

  Vilken söt orm!!! Boaormar är bara farliga när de är vuxna och råkar krama ihjäl dig… 😉
  Fina bilder! Men kan ni inte fixa så att man kan titta på bilderna i ett bildspel, lite jobbigt att trycka på varje bild och gå tillbaka till inlägget…i-lands problem men ändå! 🙂
  Puss och kram

  • Sofie skriver:

   Vi hade så förut men tog bort det när nån annan funktion skulle in som inte gick ihop med den. Det tar lite tid att fixa och står inte på attgöralistan topp 10, men snart så 🙂

Kommentera